• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Food & Drinks
  • /
  • 8 Soorten keuken apparatuur die niet mogen ontbreken in een professionele keuken

In een professionele keuken moet je kunnen rekenen op verschillende keukenapparatuur. Of je nu een kleine horecaonderneming hebt of een groot restaurant, je hebt bepaalde apparaten nodig om te kunnen koken en je gerechten op te leveren. Hieronder hebben we 8 verschillende soorten keukenapparatuur voor je uitgelicht die je absoluut niet mag missen in je professionele keuken.

1.Drankdispenser

Een drankdispenser is ook heel handig in een professionele keuken. Met een drankdispenser kun je snel en gemakkelijk dranken maken. Zorg ervoor dat je drankdispenser goed onderhouden wordt.

Een drankdispenser is een apparaat waarmee je snel en gemakkelijk dranken kunt maken. Een drankdispenser is ideaal voor horecaondernemingen, zoals restaurants, cafés en bars. Een drankdispenser maakt het mogelijk om verschillende dranken te maken, zoals frisdranken, koffie, thee en verse vruchtensappen.

2.Ijsblokjesmachine

Op nummer 2 van deze lijst een apparaat dat je echt nodig hebt in de zomer: een ijsblokjesmachine. Met een ijsblokjesmachine maak je binnen mum van tijd ijsblokjes. Dit is natuurlijk ontzettend handig voor gerechten waarbij ijsblokjes nodig zijn. Denk hierbij aan een plateau oesters of een dessert gerecht met ijsblokjes. Als bijkomend voordeel kun je de ijsblokjes natuurlijk gelijk gebruiken voor het drinken van frisdrank.

3. Koeling

Een koelkast is essentieel in een professionele keuken. Je hebt een koelkast nodig om je ingrediënten en gerechten in te bewaren. Zorg ervoor dat je koelkast voldoende ruimte heeft en op de juiste temperatuur staat ingesteld. Een koelkast is ook ideaal om je sauzen en andere bereidingen in te bewaren.

4. Kookplaat

Uiteraard moet je kunnen koken in een professionele keuken. Kookplaten zijn daarom essentieel voor een professionele keuken. Kookplaten zijn er in vele soorten en maten en daarom is het goed om jezelf in te lezen voor je een kookplaat koopt. Koop niet zo maar de eerste de beste kookplaat, maar doe onderzoek.

5. Oven

Een keuken zonder oven kan natuurlijk niet. Of het nu om een professionele keuken of een keuken in huis gaat: een oven is cruciaal.

Ook voor de oven geldt dat er veel verschillende soorten zijn. Kies je bijvoorbeeld een stoomoven of een reguliere oven?

6. Magnetron

Een magnetron is handig in een professionele keuken. Met een magnetron kun je snel en gemakkelijk gerechten opwarmen. Zorg ervoor dat je magnetron schoon is en goed onderhouden wordt.

7. Afzuigkap

In een keuken wordt natuurlijk elke dag flink gebruik gemaakt van de gaspitjes. Dit zorgt voor flink wat rook ontwikkeling. Een afzuigkap is daarom onmisbaar in een professionele keuken.

Dankzij de afzuigkap houd jij je keuken schoon en blijven er geen vieze luchtjes hangen. Hierbij is het natuurlijk wel zaak dat je de afzuigkap goed onderhoudt.

8. Vaatwasser

Uiteraard mag een vaatwasser niet ontbreken in een professionele keuken. Zonder vaatwasser kun je eigenlijk net zo goed sluiten. Een vaatwasser maakt het schoonmaken van pannen, borden en bestek makkelijk. Zorg ervoor dat je vaatwasser goed onderhouden wordt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>