Kinderkleding kopen als cadeautje?

Je herkent het vast wel: je gaat naar de verjaardag van een kind en wil graag met een leuk setje kleding aankomen. Maar wat is leuk? En wat is eigenlijk de kledingmaat van de jarige? Je gaat op zoek in de winkel naar iets leuks, maar er is zoveel keus en er zijn zoveel verschillende stijlen. Waar moet je op letten?


Kledingmaat
Er zijn twee mogelijkheden voor het bepalen van de kledingmaat van het betreffende kind. Je vraagt aan de moeder/vader van het kind wat diens kledingmaat is of je zoekt op internet een kledingmaattabel op. Deze laatste optie is aan te raden als je wil dat jouw cadeau echt een verrassing is.

Er zijn diverse tabellen online te vinden waarbij per leeftijdscategorie de kledingmaten staan weergegeven. Het kan natuurlijk voorkomen dat je toch de verkeerde maat hebt gekozen. Bewaar daarom altijd het betaalbewijs zodat het product nog geruild kan worden.

Kindermerkkleding
Kindermerkkleding is verkrijgbaar voor diverse prijzen, in diverse kleuren, soorten, stijlen en maten. Als je kindermerkkleding koopt dan heb je vaak wel iets bijzonders in handen, maar daar hangt ook een iets ander prijskaartje aan dan wanneer je kinderkleding in de Hema koopt. Bedenk voor jezelf goed wat je bereid bent om uit te geven aan het cadeau.

Hieronder volgen wat voorbeelden van leuke merken die kinderkleding aanbieden:

  • Name It
  • Levv
  • Noppies
  • Icepeak
  • Koko Nono
  • Little Label
  • Like Flo

Meisjes- en Jongenskleding
Als je rondkijkt in de winkel of in webshops dan zie je dat voor meisjes heel veel te verkrijgen is. Het lijkt daardoor eenvoudiger om meisjeskleding te scoren dan jongenskleding. Wat vinden jongens leuk? Ga je voor stoer of schattig?

Het is handig als je weet wat het betreffende kind normaalgesproken voor kleding draagt. Dan kun je de stijl een beetje afkijken en dat gebruiken als inspiratie als je op pad gaat voor een cadeau. Ook hierbij geldt natuurlijk dat je het betaalbewijs kunt bewaren voor het geval het kind of diens ouder de door jou gekozen kleding niet leuk vindt. Lees hier meer over welke maat je het best kan aanhouden bij twijfel.