april 22

Match made in heaven: koffie en pure chocolade

0  reacties

Sommige dingen passen goed samen. Niet omdat het zo hoort, maar omdat ze nu eenmaal een match made in heaven zijn. Denk aan een kostuum en een das. Of kaas en bier. Of koffie en pure chocolade. 

Beste combo

Bij de koffie hoort traditioneel een koekje of een speculaasje. Met wat geluk zit er dan een beetje chocolade op dat koekje. Maar meestal gaat het dan op slappe melkchocolade. En dat terwijl pure chocolade net veel beter bij koffie past. Hoe puurder, hoe beter. 

Maar een eenvoudig chocolaatje bij de koffie is niet de enige manier waarop je van deze hemelse combo kan genieten. 

Waarom past pure chocolade zo goed bij koffie? Dit komt door de aciditeit van beide ingrediënten en door de complementaire structuren. Ook verandert de cafeïne in koffie je smaakpapillen waardoor de zoete chocolade subtieler en zachter wordt.

Zowel koffie en chocolade drink of eet je best niet te veel. Door te kiezen voor pure chocolade met weinig suikers en door jouw koffie zwart te drinken, geniet je van de voordelen zonder de nadelen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit eens kan genieten. De combo koffie en chocolade is simpelweg heerlijk. Met deze twee recepten til je die combinatie naar nieuwe hoogten. 

Chocoladecake

Liefde gaat door de maag. En dat geldt zeker voor desserts. Het is geen slechte zaak om een goed recept voor een cake achter de hand te hebben. Je vindt massa’s recepten voor chocoladecake op het internet. Je hoeft enkel maar de te kiezen. De truc is om het recept zo te tweaken dat je cake van geweldig naar hemels gaat. 

Chocoladecake moet je kruiden. Een snuifje zout of zelfs een snuifje chilipeper kan je baksel enorm verbeteren. Maar wist je dat je chocoladecake helemaal geweldig maakt als je een shot espresso aan het deeg toevoegt? Vooral de espresso van het Italiaanse merk illy, met zijn volle smaak, is daar uitermate geschikt voor. Probeer maar! 

Pimp jouw espresso martini

De Espresso Martini is intussen een vaste waarde onder de cocktails. Het zoete koffiedrankje is de perfecte afsluiter van een heerlijke maaltijd. Bovendien is hij erg eenvoudig te maken. Met een shot espresso, wat je heel eenvoudig kan maken met je iperespresso, een shot Kahlua, wodka en wat suiker heb je al een degelijke Espresso Martini. 

Wil je je Espresso Martini onvergetelijk maken? Voeg dan een streepje chocoladesiroop toe, strooi puur cacaopoeder over het schuim of versier het glas met chocoladekrullen van pure chocolade. Genieten maar! 


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>