september 10

Wat is de beste manier om koffie te zetten?

0  reacties

Koffie wordt gemaakt van de zaden van de koffieplant die voor het productieproces van koffie gedroogd en vaak ook gemalen worden. De koffieplant is een plant uit het geslacht Coffea. Dit geslacht bestaat uit ruim 60 soorten koffieplanten. Voor het maken van koffie worden de Arabicabonen en de Robustabonen het meest gebruikt. Ook worden meerdere soorten koffiebonen gemengd voor een stabielere smaak. Hierna worden ze gebrand en eventueel vermalen.

Machine

Naast de koffie heeft de koffiezetmachine een zeer belangrijke rol in het maken van een kop koffie of koffievariant. Buiten de traditionele koffiezetapparatuur is het aanbod van machines in de loop der tijd sterk uitgebreid. Naast pure koffie leveren de machines ook de gewenste koffievarianten.

Vers gemalen

Koffiezetten kan op verschillende manieren. Met cups of pads worden individuele kopjes koffie bereid. De echte koffieliefhebbers kiezen voor verse koffie die het liefst vooraf vers gemalen is. Espressomachines bereiden op de juiste druk de koffie. Toch is er nog steeds behoefte aan een grotere hoeveelheid koffie. Tijdens de pauze wordt de koffie gezet met een koffiezetapparaat.


Snelfilter

De Bravilor is een professioneel koffiezetapparaat. Het Snelfilter koffiezetapparaat heeft een capaciteit van vele kopjes en is dikwijls voorzien van een ‘koffie-is-klaar’ signaal en een ontkalkingssignalering. De behuizing en de filterpan is van roestvrijstaal. De koffiekan is van glas of als thermoskan leverbaar. Het apparaat is ideaal voor kleine kantoren, bedrijven, clubs en verenigingen.

Airpot

Handig is de Airpot Furento van hetzelfde merk. Met deze kan is het gemakkelijk verse filterkoffie te serveren die gedurende langere tijd uitstekend op temperatuur en smaak blijft. Een handige oplossing voor bijvoorbeeld vergaderingen of evenementen. De airpot is ook geschikt voor thee en verkrijgbaar in diverse kleuren. Bepaalde koffiemachines voor filterkoffie zijn direct te gebruiken met een airpot. 

De airpot is ergonomisch ontworpen zodat u niet hoeft te tillen als u koffie serveert; drukken op de pomphendel is voldoende. Het heeft een glazen binnenpot en een kunststof mantel en er kan 2,2 liter koffie in.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>