Kun je shortleasen als je ZZP’er bent?

Posted in  Cars  on  december 12, 2022 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Kun je shortleasen als je ZZP’er bent?

Als je als zelfstandige aan het werk bent, heb je wellicht ook een auto nodig om naar je klanten te rijden. Je kunt natuurlijk speciaal een auto kopen voor je zakelijke ritten, maar je kunt er ook voor kiezen om een auto te (short) leasen. Het is juist heel slim om te doen als ZZP’er, want zo weet je iedere maand wat je aan je auto kwijt bent. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand en verder heb je op je brandstof na geen andere kosten. Dus op de vraag of je kunt shortleasen als ZZP’er kunnen we volmondig ‘ja’ antwoorden.

De voordelen voor een ZZP’er met shortlease

Als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomsten en je uitgaven. Het is prettig als de maandelijkse kosten elke maand redelijk gelijk zijn, zodat je iedere maand weet wat er binnen moet komen. Je bent als zelfstandige zelf verantwoordelijk dat je rond kunt komen, dus iedere maand dezelfde uitgaven geeft rust. Daarnaast kom je niet voor onverwachtse kosten te staan, omdat zo’n shortlease contract inclusief is. Hieronder vallen namelijk de reparaties, de banden, je onderhoud (zowel kleine- als grote beurt), pechhulp met daarbij een vervangende auto, wegenbelasting en een allrisk verzekering. Eigenlijk alles wat aan de auto moet gebeuren, wordt betaald vanuit de service waar je elke maand voor betaalt. Het enige waar je naast je maandelijkse tarief voor betaalt, zijn je brandstofkosten. Al kun je deze ook elimineren door een elektrische auto te leasen.

Welke auto past bij jou

Welke auto het meest geschikt voor jou is, ligt aan je budget en aan je werk. Als jij een zelfstandige monteur bent, is het belangrijk dat de gereedschappen die je nodig hebt, in de lease auto passen. Je kiest dus de auto die bij je past aan de hand van wat je mee moet nemen naar je klanten. Als je niet zoveel ruimte nodig hebt, kun je het beste gaan voor een kleine auto. Dit scheelt natuurlijk enorm in de kosten, want hoe kleiner de auto, hoe lager de maandelijkse tarieven. 

Hoe lang zit je aan een shortlease contract vast?

Het verschilt een beetje per bedrijf, maar een shortlease contract is gunstiger dan een normaal lease contract. Met een shortlease of supershortlease contract zit je geen 12 maanden vast aan een contract, je kunt namelijk al vanaf 1 maand een auto leasen. Na die ene maand kun je zelfs iedere dag je contract opzeggen! Het is dus super flexibel en dat is vooral erg handig als je op project basis werkt. Ieder project dat je een auto nodig hebt, kun je er een short leasen en vervolgens weer stopzetten. Ook wanneer je werk seizoensgebonden is, is zo’n shortlease auto ideaal om je wagenpark op te schalen. Je kunt dan ook voor een eventuele extra medewerker een auto leasen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>