Hoe Lamborghini een rol speelt in het voorspellen van de bitcoin koers

De koers kunnen voorspellen is ieders natte droom. Als je weet of bitcoin gaat stijgen of dalen dan kun je op een paar handelingen na, slapend rijk worden. Er zijn ontelbare pogingen gedaan om een indicator voor de koers te bouwen. Maar nu is er wel een hele gekke indicator.


Reddit vermeldingen van het woord Lamborghini

ChartStar gebruikte het aantal online vermeldingen op het platform Reddit van het woord Lambo (afkorting van Lamborghini) naast de bitcoin koers. En wat blijkt? De indicator heeft soms gelijk. Maar soms ook niet. 

Deze twee naast elkaar leggen lijkt willekeurig, maar Lamborghini’s spelen een rol in de ontwikkeling van bitcoin. Een paar jaar geleden kocht Peter Saddington voor 115 Britse pond aan bitcoins. Deze stegen zo hard, dat hij van de winst een Lamborghini heeft gekocht.  De Lamborghini is het statussymbool van jonge bitcoin liefhebbers, die met weinig geld tonnen hebben verdiend. Vooral in 2017 zag je steeds meer investeerders ontzettend rijk worden van cryptocurrency, en er moest gepronkt worden met die nieuwgevonden rijkdom.

Bron: chartstar.com

Maar na vette jaren, komen magere jaren. De Lambo’s werden verkocht (met verlies) en de auto werd een meme. Als iemand een onrealistisch hoge prijsvoorstelling doet bijvoorbeeld, dan is de wedervraag: When Lambo? 


Correlatie Lambo en BTC

Maar toch heeft ChartStar een correlatie gevonden tussen het aantal vermeldingen van Lambo’s en de prijs van bitcoin. De onderzoeker keek vooral naar de cryptogroepen op Reddit. 

Volgens het onderzoek is er een piek in het aantal vermeldingen vlak voordat de koers hard stijgt. Dat is het duidelijkst te merken in juli 2017. Het aantal vermeldingen steeg vlak voordat de koers ongekend hard omhoog ging. Maar de Lambo-indicator kan ook andersom gebruikt worden: In oktober 2019 daalde het aantal vermeldingen juist, en toen ging de bitcoin koers hard omlaag naar ongeveer 8000 euro

En waar staan we nu? ChartStar is zo aardig geweest om een nieuwe grafiek te maken. De vermeldingen van het woord Lambo stijgen, dus volgens de indicator kan een koersgroei niet lang meer op zich laten wachten!