5 tips om LED-strips in je interieur te verwerken


Vroeger dacht men vaak aan verlichting in neonkleuren als er gesproken werd over ledstrips. Tegenwoordig is dit type verlichting razend populair om binnenshuis toe te passen. Ledstrips zijn de afgelopen jaren flink doorontwikkeld met als resultaat sfeervolle en energiezuinige verlichting.

Van plan om een LED strip te kopen? Dan is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn om deze in je interieur te verwerken!

1. Slaapkamer

Ledstrips zijn uitstekend te gebruiken om sfeer in je slaapkamer te creëren. Betreft de lichtkleur heb je tegenwoordig ruime keuze. Zo kun je kiezen voor warm witte ledstrips voor een sfeervolle uitstraling. Echter is het ook mogelijk om extra kleur te verwerken in je slaapkamer door te kiezen voor RGB ledstrips. Het leuke aan deze ledstrips is dat je ze kunt laten branden in elke gewenste kleur. Dit kun je eenvoudig instellen met de LED afstandsbediening of via de app.

Ledstrips kunnen op verschillende plekken in de slaapkamer bevestigd worden. Denk bijvoorbeeld aan boven het hoofdbord of onder het bed met bewegingssensor als praktische verlichting in de nacht.

2. Donkere ruimtes in huis

Het ideale van ledstrips is dat ze bijna geen ruimte in beslag nemen, waardoor ze uitermate geschikt zijn om kleine ruimtes in huis te voorzien van goede verlichting. Zo zijn ledstrips ideaal als verlichting op het toilet of in de kast. Dit type led verlichting is zowel praktisch als stijlvol.

LED strips interieur

3. Achter meubels

Wil je een fraai effect creëren en je meubels extra op laten vallen? Dan kan je er ledstrips achter plaatsen, waardoor het lijkt alsof je meubels in de woonkamer zweven. Met als gevolg een strakke en moderne touch aan je interieur.

4. Langs de trap

De trap is vaak een donkere ruimte in huis, waardoor extra verlichting geen overbodige luxe is. Ledstrips zijn uitermate geschikt als trapverlichting. Je kunt de ledstrips eenvoudig langs de trap monteren voor praktische en stijlvolle verlichting. Wil je jouw trap echt een fraaie uitstraling geven? Bevestig de ledstrips dan onder de traptrede!

5. In de tuin

De tuin behoort uiteraard niet bij je interieur. Toch wilden we de opties van ledstrips in de tuin uitlichten in deze blog. Ledstrips zijn dan ook uitermate geschikt als buitenverlichting. Let er wel op dat je kiest voor waterdichte LED-strips. Je kunt de strips verwerken in de tuin om vormen extra uit te lichten. Denk bijvoorbeeld langs de schutting of vijver.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>