april 23

Hier moet je op letten bij het dragen van lenzen!

Als je eindelijk eens klaar bent voor contactlenzen, dan moet je letten op een aantal zaken. Zo moet je bijvoorbeeld letten dat je de correcte sterkte hebt. De parameters van de contactlenzen zijn te achterhalen door een bezoek aan de opticien. Sommige mensen houden niet van hun bril en denken dat ze er zonder bril beter uit zouden zien. Daarom zijn contactlenzen de perfecte keuze als je iemand bent die niet zo van een bril houdt.

De opticien

Een opticien gaat met behulp van erkende meetmethoden je ogen opmeten. Lenzen dragen gaat namelijk niet zomaar, je zal eerst bij de opticien na moeten gaan welke waardes jouw ogen hebben. Het is van belang dat alle parameters ongeveer elk jaar op juistheid worden gecontroleerd. Gezichtsvermogen en ogen kunnen gedurende jouw leven verschillende keren veranderen, dus af en toe aanpassingen doen is belangrijk. Als je denkt dat jouw zicht is veranderd, moet je de waarden van je ogen onmiddellijk opnieuw laten nakijken.

Het verschil tussen contactlens en een brilmeting zijn compleet anders omdat een bril ongeveer 12 millimeter van je ogen wordt geplaatst, terwijl lenzen rechtstreeks op je oogoppervlak worden geplaatst. Het is van belang om beide waarden goed uit te laten zoeken, zodat je goed kunt kijken zonder vervelende bijwerkingen.
Dus als je ook een bril draagt, pas dan op dat je de metingen van de opticien niet door elkaar haalt wanneer je nieuwe contactlenzen gaat kopen. De methode van meten tussen bril en lenzen is anders, omdat een brilmeting de afstand tussen de ogen meet.

Samenstelling van de lens

Naast de belangrijke waarden van jouw ogen vind je op de pakjes contactlenzen bovendien informatie over het watergehalte en de zuurstofdoorlaatbaarheid. Hoe droger je ogen zijn, hoe minder water er in de lens moet zitten. Lenzen met een te hoog watergehalte hebben de vervelende kant dat het water bij langdurige dragers verdampt, waardoor vocht uit het oog wordt verwijderd. Je moet op de juiste samenstelling van de lens letten: want hydrogel contactlenzen hebben een hogere concentratie van water, dat verdampt sneller en vereist dus meer vloeistof uit de traanfilm.

Verschillende producten

Net als het dragen van een overhemd, blouse of schoenen kunnen de maateenheden en draaggemak voor contactlenzen per producent verschillen. Daarom is het waarschijnlijk mogelijk dat je jouw metingen opnieuw moet doen als je van merk verandert en het is uiteraard verstandig om een ‚Äč‚Äčopticien te raadplegen als je dit doet.

Kosten

Als je bang wordt over de kosten van het overstappen op lenzen, hoef je je geen zorgen te maken. Contactlenzen zijn een zeer betaalbare optie voor visuele correctie en je kunt ze altijd voor een zeer betaalbare prijs in huis halen. Helaas worden lenzen en brillen meestal niet vergoed.

Door het dragen van contactlenzen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Natuurlijk zal je altijd ‘s ochtends wakker worden en opnieuw je lenzen moeten in doen om te kunnen zien. Ben je dit zat en je hebt er genoeg geld voor kan je er ook voor kiezen om je ogen te laten laseren. Dit kost redelijk wat geld maar dan sta je ‘s ochtends wel met goede ogen op.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>