Top 6 luxe lodges in Botswana


In Botswana zijn verschillende nationale parken om op safari te gaan en te overnachten in luxe lodges. De meeste luxe safari lodges zijn te vinden bij het het Moremi Game Reserve,  Maun en de Okavango Delta. Bij deze luxe lodges kun je genieten van het uitzicht op veel groepen wilde dieren. Wil je op safari in Botswana, dan lopen de prijzen van een luxe lodge uiteen tussen de 250,- en 700,- euro per nacht. Hieronder hebben we de top 6 luxe lodges voor je uiteengezet.

Chitabe Camp

https://www.instagram.com/p/BzidH9uJdA_/?utm_source=ig_embed

Ten zuiden van de Okavango Delta ligt het Chitabe Camp. Het Chitabe Camp bestaat uit acht luxe tenten. Iedere tent beschikt over een badkamer met verschillende douches. De gezamenlijke ruimtes (de eethoek, de pub en de loungeruimte) kun je de Okavango Delta zien. Een nacht in het Chitabe Camp kost ongeveer 500,- euro.

Savuti Camp

https://www.instagram.com/p/CAm5HgtAsRi/

Het Savuti Camp beschikt over zeven luxe safaritenten. Net buiten het kamp bevinden zich drie waterplassen, waar veel wilde dieren zich verzamelen. Vanuit het Savuti Camp worden er overdag en s’avonds safaritochten georganiseerd. Een nacht in het Savuti Camp kost ongeveer 500,- euro.

Abu camp

https://www.instagram.com/p/hPfTy8jKhs/

Het Abu Camp ligt in een privégebied, van 180.000 hectare groot. Vanuit het Abu Camp worden al twintig jaar olifantensafari’s georganiseerd. Het Abu Camp bevindt zich in het leefgebied van een groep olifanten. Het Abu Camp beschikt in totaal over zes luxe safaritenten. Ook beschikt het over een eigen wijnkelder. Bij het diner kun je dus een lekker wijntje drinken. Verder is er een bush spa aanwezig, om in te ontspannen. Een nacht in het Abu Camp kost ongeveer 700,- per nacht

Jack’s Camp

https://www.instagram.com/p/BZdP7lrlvEu/


Jack’s Camp beschikt over tien luxe safaritenten die midden in de Kalahari liggen. In deze prehistorische omgeving kan de gastheer jullie veel informatie geven over de wilde dieren en omgeving. In de Kalahari leeft de zeldzame Bruine Hyena, wie weet spot jij hem. Elke tent beschikt over een eigen badkamer. Vanuit je tent heb je een mooi uitzicht op de woestijn. Voor een nacht in Jack’s Camp betaal je ongeveer 600,- euro

Xudum Okavango Delta Lodge

https://www.instagram.com/p/BqZSMbnF1aq/


Midden in een privégebied van 25.000 hectare ligt de Xudum Okavango Delta Lodge. De luxe accomodatie beschikt over negen tenten. De suites in de Xudum Okavango Delta Lodge beschikken over een eigen zwembad. Een nacht in de Xudum Okavango Delta Lodge kost ongeveer 350,- euro.

Ngoma Safari Lodge

https://www.instagram.com/p/B9stfRpIyyf/


De Ngoma Safari Lodge ligt in het Chobe Nationaal Park, één van de bekendste parken in Botswana. Wanneer je van een leuke safari houdt is de Ngoma Safari Lodge een goede keus. Daarnaast ligt de lodge langs de Chobe Rivier. De suites beschikken allemaal over een eigen badkamer, eigen terras en eigen zwembad. De lodge zelf beschikt over een zwembad met ligbedden, restaurant, een bar en een lounge met uitzicht op de omgeving. De lodge organiseert naast de normale diners, ook zogenaamde ‘bush dinners’. Bij een bush dinner eet je tussen het wild. Verder biedt de lodge ook nog verschillende andere activiteiten aan.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>