Posted in  Cars  on  juni 10, 2021 by  San0 comments

Of perfectioneer die nieuwe bolide. Het gaat er maar om dat alle defecten van een auto of motor worden gefixt en dat ‘ie weer loopt als een zonnetje.

Misschien is het eerder het buitenwerk waar jij goed in bent. Deuren, motorkap, dak en andere beplating die je een beurt geeft of aanpast naar de smaken en voorkeuren van de klant. Hoe het ook zij, wanneer jij een nieuw voertuig binnenkrijgt waarnaar gekeken moet worden, kun jij je vingers er bijna niet vanaf houden. En zo hoort ‘t ook! Want jij bent de expert die alles weet over het beestje. En de kennis waar je nog niet over beschikt, die neem je maar wat graag tot je. Daarvoor lees je vakliteratuur of je gaat gewoonweg op onderzoek uit. Dat kan ook. Al doende leert men, nietwaar?

Hoe dan ook, we gaan er maar eventjes vanuit dat jij al een plek hebt waar je volledig met je hobby uit de voeten kan. Misschien is het zelfs een passie geworden en maak je er letterlijk werk van! In dat geval, gefeliciteerd. Heb je ook al het zwaardere materieel waarmee je grote reparaties verricht en je voertuig gemakkelijker omhoog werkt zodat je eronder kunt kijken en werken? Dan gaan we hieronder nog even een aantal andere belangrijke benodigdheden voor jouw garage met je doornemen.

Werkbank

Een behoorlijk oppervlak om voertuigen te stallen en er vervolgens aan te sleutelen is hartstikke fijn. Maar de kleinere reparaties van losse onderdelen moeten ook gebeuren. Die koppel je eerst los en vervolgens leg je ze onder een lamp om ze uitvoerig te bestuderen en aan te passen waar nodig.

Dat betekent dat je wel een werkbank kunt gebruiken. Op dit tafeloppervlak op stahoogte heb je alle mogelijkheid om de kleinere en meer gedetailleerde problemen op te lossen. Extra fijn is het wanneer je dan met behulp van achter- en zijwanden ook nog eens je meest gebruikte gereedschappen op kunt ruimen. En anders heb je daar hopelijk nog wel lades voor!

Gereedschappen en onderdelen

We blijven even bij je tools. Heb je in dat opzicht alles al om volledig operationeel te zijn? Want een gereedschapskast met lades erin is ideaal. Zeker wanneer de bodems drukvormen bevatten van wat erin hoort te liggen. Lege kasten maar ook reeds gevulde zijn verkrijgbaar, eventueel met wieltjes. je tilt je namelijk een breuk aan die krengen.
Verder heb je flink wat  nodig voor vervangende onderdelen. Remschijven en -kabels, electronica, lampen, velgen en ruitenwissers, onder andere. Soms heb je heel specifieke nodig, waarvan je de cataloguswaarde moet kunnen schatten – en anders een naslagwerk bij de hand hebben om het op te zoeken. Pas wanneer je dergelijke informatie tot je beschikking hebt, kun je je klant een duidelijke offerte sturen. Van kosten achteraf wordt niemand blij. En die maken je onderneming nou ook niet bepaald geliefd!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>