• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Op welke manieren kun je een bestelbus verzekeren?

Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) is iedereen die een auto bezit verplicht om deze te verzekeren. Dit geldt niet alleen voor auto’s die particulier gebruikt worden, maar ook voor zakelijke auto’s. Gebruik je een bestelbus voor zakelijke doeleinden? Dan moet je deze dus verzekeren. Voordat je zo’n verzekering afsluit, is het handig als je weet wat er mogelijk is. Daarom vertellen wij je in deze tekst op welke manieren je een bestelbus zakelijk kunt verzekeren.


1. WA

Wie met zijn bestelbus de openbare weg op wil, moet deze ten minste verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit is de minst uitgebreide dekking die je kunt kiezen voor een bestelbus. Waar je precies voor verzekerd bent met een WA verzekering? In principe alleen voor schade die je toebrengt bij derden. Een verzekeraar keert geen geld uit voor schade aan jouw bestelbus als je deze alleen WA verzekerd hebt.


2. WA + Beperkt Casco

Wil je een verzekering bedrijfsauto afsluiten die ook schade aan jouw voertuig dekt? Dan kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. De dekking van deze verzekering gaat iets verder dan die van een WA verzekering. Je bent namelijk ook verzekerd voor schade aan je eigen auto door brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal en inbraak. Ook ruitschade wordt vergoed, evenals schade door joyriding en schade door een botsing met een loslopend dier.


3. WA + Volledig Casco

De meest uitgebreide basisdekking waaruit je kunt kiezen is WA + Volledig Casco. Deze verzekering staat in de volksmond ook wel bekend als allrisk autoverzekering. Je bent verzekerd voor de zaken die we hierboven aanhaalden, maar deze dekking gaat nog een stapje verder. Raak je met jouw bedrijfsauto betrokken bij een aanrijding of ontstaat er schade door vandalisme? Dan kun je eveneens bij jouw verzekeraar aankloppen.


Wat is de beste dekking?

Veel ondernemers weten niet goed welke van de drie basisdekkingen zij het beste kunnen kiezen. Het gevolg hiervan is dat zij mogelijk op de verkeerde manier hun bus verzekeren. Dit is uiteraard niet wenselijk. Laat je daarom leiden door de leeftijd van de bedrijfsauto. Bedrijfsauto’s jonger dan 5 jaar worden vaak allrisk verzekerd, terwijl er bij bedrijfswagens tussen 5 en 10 jaar vaak voor WA + Beperkt Casco wordt gekozen. Voor een bestelbus ouder dan 10 jaar volstaat doorgaans een WA verzekering.


Aanvullende dekkingen voor een bedrijfsauto

Ben je van mening dat jouw bestelbus niet goed verzekerd is met één van de drie basisdekkingen? Dan bieden aanvullende dekkingen uitkomst. De meeste verzekeraars bieden verschillende opties aan voor wat betreft aanvullende dekkingen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om een aanvullende schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Je kunt jouw bestelbus bovendien aanvullend verzekeren voor pechhulp. Vervoer je gereedschappen en goederen in de bedrijfsauto en wil je deze verzekeren? Dan biedt een eigen vervoerverzekering uitkomst.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>