Massagetips die iedereen vandaag kan gebruiken


  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Massagetips die iedereen vandaag kan gebruiken

Niets voelt zo goed als een ontspannende massage als je gestrest bent en je spieren gespannen staan. Er zijn veel redenen om je te laten masseren behalve dat je je gewoon goed voelt, onder meer een manier om van hoofdpijn of rugpijn af te komen. De tips in dit artikel geven goede raad over het krijgen van een massage.

Als je vaak last hebt van spanningshoofdpijn, kun je baat hebben bij een professionele diepe weefsel nekmassage. Om een diepe weefselmassage uit te voeren, gebruikt de massagetherapeut een rek- en strektechniek samen met druk om je spieren te trekken en te strekken. Hierdoor kunnen de spieren zich ontspannen; zo verlicht je hoofdpijn en spanning. Professionele masseurs gebruiken vaak een massagetafel waar je op kunt liggen.

Cacaoboter

Als je striae hebt als gevolg van overgewicht verliezen of na een zwangerschap, heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd om ervan af te komen. Eén ding dat kan helpen ze weg te krijgen is ze elke dag met cacaoboter te masseren. Door deze plek te masseren zullen de weefsels regenereren en dat kan ervoor zorgen dat striae mettertijd verdwijnen.

Als je een snelle massage wilt geven, overweeg dan om je alleen op de voeten te concentreren. De voeten bieden een klein gebied om te masseren dat een schat aan voordelen bevat. Voeten hebben veel zenuwen en drukpunten, en ze houden de hele dag het gewicht van het hele lichaam vast. Besteed een kwartiertje aan het masseren van de voeten en voel het verschil dat het biedt.

Smeren is belangrijk bij het geven van een massage. De beste massage olie laat je handen over het lichaam glijden. Oliën werken goed, evenals veel lotions. Probeer een paar verschillende soorten uit en kijk welke het beste werkt. Je wilt een lotion die niet opnieuw aangebracht hoeft te worden waardoor pauzes tijdens de massage ontstaan. Daarnaast is het belangrijk dat je comfortabel bent, door bijvoorbeeld massagekussens te gebruiken. 

Masseer jezelf als je spieren stijf aanvoelen. Begin door met je duimen langs je lichaam te gaan. Begin bij de tenen, en werk zo naar boven. Doe dit ‘s morgens om je dag goed te beginnen. Op deze manier masseren voor je ‘s avonds gaat slapen verlicht stress uit je lichaam en kalmeert je geest zodat je beter kunt slapen.

Aromatherapie massage

Als je gestrest bent of je emotioneel voelt, is aromatherapie massage iets voor jou. De therapeut zal essentiële oliën gebruiken tijdens het masseren van je huid. Ze weten precies welke oliën je energie geven, je ontspannen of helpen om stress te breken. Lavendel wordt vaak gebruikt om je geest en lichaam te kalmeren, zodat je wat rust krijgt.

Migraine kan uiterst pijnlijk zijn, en ze kunnen je verhinderen iets gedaan te krijgen. Als je ooit een migraine hebt gehad, dan weet je hoe vreselijk ze aanvoelen. Gelukkig is aangetoond dat massage de pijn bij migraine vermindert en zelfs de duur ervan verkort.

Als je een plek hebt die vaak pijn doet, geef die dan eenmaal per dag een massage. Dit helpt het los te maken en hopelijk komt je pijn niet meer terug. Na verloop van tijd kun je merken dat het al los is als je er over begint te wrijven, dus kun je de frequentie van de massage verminderen.

Als je lijdt aan medische aandoeningen zoals hoge bloeddruk of zwanger bent, spreek er dan over voordat je je laat masseren. In de meeste gevallen zal een massage nog steeds veilig zijn, maar de techniek zal waarschijnlijk aangepast moeten worden. Een professionele massagetherapeut kan je helpen de ontspanning te krijgen die je zoekt en toch veilig te blijven, als je bereid bent er over te praten.

Sport

Begrijp dat het krijgen van een massage een geweldige manier is om lichaam en geest te genezen. Wie pijn heeft door medische aandoeningen zal het gevoel van een massage als aanvulling of in de plaats van zijn normale behandelingen op prijs stellen. Massage is een veel gezondere optie dan alle beschikbare pijnstillende medicijnen.

Er zijn verschillende soorten massage voor verschillende lichamelijke problemen. Je kunt een massage nodig hebben om therapeutische redenen of gewoon om te ontspannen. Als je wilt weten waar en hoe je de boodschap kunt krijgen die je het meest zal helpen, gebruik dan de informatie in dit artikel als je gids bij het vinden van de hulp die je door massage nodig hebt

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>