• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Career
  • /
  • Verras je medewerkers met iets waar ze écht wat aan hebben!

Als werkgever een attentie organiseren voor je medewerkers is altijd leuk. Tenminste, als het iets is dat nuttig is en dat ze zeker willen bewaren en gebruiken. En het is helemaal niet moeilijk om zo’n aangename verrassing te realiseren. Laat je inspireren!

Mensen ontvangen het liefst iets nuttigs

Iedereen vindt het leuk om zo nu en dan verrast te worden en een cadeautje te ontvangen. Binnen de meeste bedrijven bestaat de traditie om dit met kerst te doen met het traditionele kerstpakket. Maar ook op andere momenten kan er een goede gelegenheid zijn om je medewerkers te verrassen met iets leuks. Vrijwel iedereen zal positief reageren als er onverwachts een aardigheidje op het bureau staat of per post thuis wordt ontvangen.

Waar je voor wilt zorgen, is dat dit positieve gevoel ook blijft bestaan als het pakje wordt geopend. Niets is namelijk zo naar als blij zijn dat iemand je een cadeau geeft, en er bij het openmaken achter komen dat de gever de plank compleet heeft misgeslagen. Dat is niet leuk voor de ontvanger maar ook niet voor jou als gever, omdat je een heel ander effect voor ogen had.

Als mensen een cadeau ontvangen, dan hebben ze het liefst iets dat nuttig is. Dat hoeft niet te betekenen dat een cadeau saai hoeft te zijn. Sterker nog: het mag juist leuk en origineel zijn. Dus wees vooral creatief en je bent ervan verzekerd dat je medewerkers blij zijn met de attentie.

Stel jezelf de vraag: past het bij de situatie?

Naast de keuze voor een cadeau dat in meer of mindere mate nuttig is, is het ook verstandig om te kijken naar de gelegenheid. Werken veel medewerkers tijdelijk thuis door het Coronavirus? Denk dan eens aan een leuk pakket waarmee je als werkgever laat zien dat je aan hen denkt en het hen gemakkelijker wilt maken. Een Dopper doet het in zo’n geval goed. Je kunt deze zelfs laten bedrukken met het bedrijfslogo om de betrokkenheid ook in deze tijd te vergroten. Doe er ook gerust mondkapjes van Maxilia bij, die heeft iedereen tenslotte nodig! Zorg ook voor een leuk extraatje in de vorm van iets lekkers, of verras ze bijvoorbeeld met een waardebon om online iets leuks te shoppen.

Stel je een pakket samen voor de feestdagen? Dan zijn dit misschien wat minder passende cadeaus. Ga liever voor iets feestelijks; een goede fles wijn of een luxe cadeau. Want mondkapjes als kerstcadeau, ook al zijn ze nog zo nuttig, daar zal niemand razend enthousiast op reageren. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>