Meer kans maken op de arbeidsmarkt? Verdiep je in deze dingen

Posted in  Blog  on  mei 30, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Meer kans maken op de arbeidsmarkt? Verdiep je in deze dingen

Je verstuurt sollicitatie na sollicitatie, maar nooit slaag je erin om op gesprek te komen of daadwerkelijk de baan te krijgen. Waarschijnlijk hoor je vaak dat je te weinig ervaring hebt, of niet bij het zoekprofiel past. Daar is wat aan te doen: je verdiepen in nieuwe technieken, en eens in de spiegel kijken. Met deze drie tips maak je meer kans op de arbeidsmarkt.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een set cloudservices, die vooral door de zakelijke markt wordt gebruikt. Het geeft je de vrijheid om met je favoriete hulpprogramma’s en frameworks toepassingen te ontwikkelen, te beheren en te implementeren. Zowel kleine als grote bedrijven kunnen het gebruiken. Hoewel het dus een nuttige tool is, zijn er nog niet heel veel Microsoft Azure-experts.

Daar liggen kansen voor jou: als je een Azure training volgt, kun je je echt verdiepen in de techniek. Daarmee kun je veel waarde bieden aan bedrijven die gebruikmaken van Azure, of het juist implementeren bij bedrijven die op zoek zijn naar verbeteringen van hun digitale infrastructuur.

Kunstmatige intelligentie

Tegenwoordig is kunstmatige intelligentie een hot topic. Geen hype, maar iets wat de manier waarop we werken fundamenteel gaat veranderen. Het is algemeen bekend dat kunstmatige intelligentie wordt getraind door data die online te vinden is. Hoe zorg je er nu voor dat daar verantwoord mee wordt omgegaan?

Bij Intercept.Cloud kun je cursussen ‘Data and AI-security’ volgen. Daar leer je de belangrijkste principes voor het waarborgen van Data Engineering en AI Beveiliging. Een mooie skill om te hebben, wat mensen die kundig zijn met AI worden sneller aangenomen (en beter betaald!).

Sociale media

We bedoelen niet dat je een social media guru moet worden. We bedoelen dat je vooral jezelf moet verdiepen in je eigen sociale media. Bijna alle werkgevers kijken op de socialmediaprofielen van werkzoekenden. Voordat je op gesprek komt, heeft je potentiële werkgever allang op je Facebook, X en Instagram gekeken. Heb je extreme foto’s waar je dronken op staat? Ben je op Facebook eens boos geworden op iemand die je niet kent en ben je uit de bocht gevlogen? Tijd om je sociale media op te schonen.

Denk eraan dat je altijd het visitekaartje van een bedrijf bent. Ben je soms wat onhandig of fel op sociale media, dan is het beter om ermee te stoppen. Anders zou je het imago van je werkgever kunnen schaden. Google jezelf ook even, en ontdek wat er allemaal over jou naar boven komt. Bevalt het niet? Maak dan gebruik van je recht om vergeten te worden, en dien een aanvraag in bij Google.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>