november 24

Meer last minute privé vluchten dan ooit tevoren

0  reacties

Een van de grootste voordelen van een privéjet huren is de ongekende flexibiliteit die u heeft. U bepaalt zelf waar u vandaan en naartoe vliegt en wanneer u vliegt. Hiervoor hoeft u uw reis niet ver van te voren te plannen. Sterker nog, de laatste tijd zien we een flinke stijging in het aantal last minute vluchten met privéjets. Het aantal vluchten dat begin 2021 kort voor vertrek gepland werd lag hoger dan ooit tevoren. 

Wat veroorzaakt deze populariteit?

De COVID-19 pandemie houdt de reisbranche ondertussen al bijna twee jaar in zijn greep. Dat levert naast veel beperkingen ook kansen op. Omdat er veel onzekerheid leeft, durft men niet te ver vooruit te plannen. Door gebruik te maken van privé jets, die tot op het laatste moment gereserveerd kunnen worden (mits beschikbaar) houden reizigers de controle over hun planning. Worden er nieuwe maatregelen verwacht in het land van bestemming? U wacht gewoon tot het laatste moment met het boeken van een vlucht, zodat u zeker weet dat u veel plezier aan uw vakantie gaat beleven of dat al uw zakelijke afspraken doorgang kunnen vinden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Organisators van privé vluchten hebben het liefst zo min mogelijk toestellen op de grond staan. Een privé jet levert in principe pas omzet op, als deze in de lucht vliegt. Als de mogelijkheid er is om een privé jet in te zetten, zelfs al is dat last minute, zal de organisator er alles aan doen om dit geregeld te krijgen. Bovendien staat een goede service centraal in de dienstverlening van een privé jet verhuurder. Het bieden van extra flexibiliteit ten opzichte van lijnvluchten en zelfs ten opzichte van de concurrentie is de organisator dus veel waard. 

U bent hierbij wel altijd afhankelijk van de beschikbare toestellen. Het is daarom raadzaam om tijdig te informeren bij een organisator. U hoeft de vlucht dan nog niet te boeken, maar u kunt wel informeren naar de actuele beschikbaarheid en de operator vragen of deze verwacht dat of er nog ruimte is om een vlucht te boeken. Mogelijk kunt u afspreken dat u de eerste optie heeft, zodat u niet direct hoeft te besluiten om de vlucht te boeken.

Zakelijke bestemmingen worden steeds populairder

Last minute vluchten zijn niet de enige trend die we momenteel in de reisbranche zien. De vakantiebestemmingen worden steeds vaker ingeruild voor zakelijke bestemmingen. Het persoonlijke contact is fundamenteel voor veel zakenrelaties en dus worden er steeds meer vluchten naar steden als Geneve, Zurich en München geboekt, in plaats van de traditionele favorieten zoals Ibiza.

Vlieg naar uw bestemming

De onzekerheid lijkt voorlopig nog aan te houden nu steeds meer landen strengere maatregelen afkondigen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat uw reisplannen of zakelijke meetings (alweer) geannuleerd moeten worden. Met een last minute vlucht naar uw bestemming houdt u al uw opties open tot het laatste moment. Geen risico’s, minder frustratie en als de reis inderdaad doorgang vindt: een luxe vlucht die u niet snel vergeet.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>