Meer omzet door middel van online marketing


  • Home
  • /
  • Media
  • /
  • Meer omzet door middel van online marketing

Veel ondernemers denken nog aan traditionele methoden om meer omzet te realiseren. Maar de nieuwere generaties zoeken steeds meer online naar mogelijkheden om hun behoeften te vervullen.

Als je als traditionele ondernemer dat internet nou nog allemaal ingewikkeld vindt kan een online marketing bureau je daar prima bij helpen.


Eerste hulp bij online (EHBO)

Wat zijn de mogelijkheden om online meer omzet te realiseren.

De eerste en meest voordehand liggende methode is natuurlijk een online winkel beginnen. Kijk of je jouw product online of dienst kunt verkopen. 

En denk daarbij goed door want wat in eerste instantie niet goed mogelijk lijkt kan, zeker in deze tijd misschien wel heel erg voor de hand liggen.

Stel bijvoorbeeld dat je coach of trainer bent. Dan zou je misschien denken dat je dat alleen fysiek en face to face kunt doen. Maar in deze tijden van Corona is gebleken dat heel veel dingen juist prima via een scherm en vanuit huis kunnen.

Online promotie

Lost van een webwinkel waarbij je je product of dienst online verkoopt, kun je natuurlijk ook proberen je bedrijf online te promoten. Dat kan op verschillende manieren. e noemen hier de 3 belangrijkste varianten en hun voor en nadelen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Door middel van zoekmachine optimalisatie kom je hoger in de organische zoekresultaten. SEO doe je door de techniek en de content van je website te verbeteren. En door de autoriteit van je webdomein te verhogen. Als je daar hulp bij nodig hebt kan een SEO expert je daar goed bij helpen.

SEO is wel een traject van de lange adem, want je staat natuurlijk niet met een paar weken bovenaan in google op de voor jou belangrijke zoekwoorden.

Google Ads (SEA)

Met Google ads adverteer je als het ware op de pagina met zoekresultaten, het zijn dan ook de betaalde zoekresultaten bovenaan de pagina. De kosten voor dit soort advertenties kunnen behoorlijk oplopen. 

Daar tegenover staat dat je dezelfde dag nog bovenaan de zoekresultaten staat op interessante zoekopdrachten. 

SEA is echter niet duurzaam, waar SEO dat wel redelijk is. Als je stopt met adverteren ben je weer niet goed zichtbaar, maar tot die tijd heb je wel interessante leads en klanten kunnen realiseren.

Social Media

Social media is een beetje een vreemde eend in de bijt als jet gaat om online reclame en promotie. Met SEO en SEA wordt je namelijk zichtbaar als mensen zoeken op de voor jou relevante zoekwoorden. Dat wordt ook wel Pull marketing genoemd. 

Maar met Social media presenteer je je zelf “ongevraagd” aan de wereld. Dat wordt door velen ook wel gezien als de belangrijkste reden waarom Social media niet zo goed converteren als SEO en SEA. Social media promotie kan echter gewoon gratis en je bent meteen zichtbaar.

Naast social media promotie is er natuurlijk ook social media adverteren.

Neem ook eens een kijkje op het social media account van Menlife

Conclusie

Er zijn tal van manieren die je kunnen helpen om online meer omzet te genereren, zowel door middel van een webshop als door jezelf online te promoten.

Er zijn nog steeds veel ondernemers die nagenoeg niets met deze methoden doen en als jij er wel mee start heb je op hen alvast een mooie voorsprong.

Lees meer over SEO en start vandaag nog!

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>