• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • People
  • /
  • Met dit stappenplan doe jij je eerste online sportweddenschap

Sta je op het punt om te beginnen met je eerste online sportweddenschap? Dan kan het volgende stappenplan van pas komen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je waagt aan het online wedden op wedstrijduitslagen. Pak dus snel dit stappenplan erbij om jouw gokavontuur tot een succes te maken!

1.Vind een betrouwbare bookmaker

Sinds de legalisering van online sportweddenschappen in oktober 2021 in Nederland zijn er een aantal nieuwe bookmakers bij gekomen. Hoe weet je dan welke bookmaker je het beste kunt kiezen? De makkelijkste regel is: controleer of deze is aangesloten bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. Als dit zo is dan kun je er namelijk vanuit gaan dat de bookmaker voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een bookmaker die in Nederland actief is. 

2.Speeltips om veilig te spelen

Naast het controleren of een bookmaker aangesloten is bij de KSA is het ook erg belangrijk dat je bewust gokt. Daarmee bedoelen we dat je altijd zelf verantwoordelijk bent en blijft voor je eigen spelplezier. Je wil tenslotte ook dat het een spel blijft en geen verslaving wordt. Door duidelijke afspraken met jezelf te maken voordat je gaat spelen kom je een heel eind. Bepaal daarom vooraf met hoeveel geld je mag spelen en hou het daarbij. Het is daarom ook van belang dat je alcohol niet mengt in je spel.

3.Vergelijk de verschillende bookmakers

Je zult erachter komen dat er al een aantal bookmakers aangesloten zijn bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. Hoe kun je dan vervolgens uit deze bookmakers kiezen? Dit doe je door te kijken welk wedkantoor de wedstrijden aanbiedt waar jij je op wilde richten. Zo zal niet iedere bookmaker iedere sport aanbieden en ook niet alle vormen van weddenschappen die er zijn. Daarnaast ga je natuurlijk ook voor de bookmaker die voor jou de beste deal heeft klaarliggen!

4.Onderzoek hoe bookmakers werken

Bookmakers maken hun weddenschappen mogelijk aan de hand van odds, ook wel quoteringen genoemd. De te winnen bedragen worden vervolgens hierop gebaseerd. Wil jij bijvoorbeeld op een erg bekende wedstrijd wedden en gok jij op een uitslag die iedereen verwacht? Dan zal het te winnen bedrag aanzienlijk lager uitvallen. Het tegenovergestelde geldt natuurlijk ook: doe jij een risicovolle gok en komt deze voorspelling uit? Dan zul je veel winst maken! Door goed door te hebben hoe bookmakers hun prijzen bepalen kun je je zelf een handje helpen bij het gokken. 

5.Verdiep je in externe factoren

Online sportweddenschappen hebben natuurlijk veel te maken met geluk, maar je kunt zeker meer kans maken op winst door externe factoren in de sportwereld in de gaten te houden. Zo kunnen belangrijke schorsingen, transfers en blessures sommige uitslagen flink beïnvloeden. Door dit bij te houden verhoog je voor jezelf de kans dat je een betere bet plaatst!

6.Creëer een account

Heb jij een betrouwbare bookmaker op het oog die ook nog eens de beste wedstrijden aanbiedt? Dan kun je van start gaan! Maar dit lukt pas als je een account hebt aangemaakt bij de bookmaker. Dit lijkt spannend, omdat je je bank- en persoonsgegevens zult moeten invullen, maar als je te maken hebt met een betrouwbare partij kan dit geen kwaad. Vervolgens zet jij geldt op je account en kun je je eerste bet plaatsen! Extra leuk: veel betrouwbare bookmakers geven je een leuke welkomstbonus in de vorm van een bedrag of een free bet om je een eindje op weg te helpen!

Let op: je moet wel achttien jaar of ouder zijn om aan online sportweddenschappen te beginnen. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>