Posted in  Tech  on  juni 1, 2022 by  San0 comments

Het graveren of markeren van metaal gebeurt veel in de technische branche. Het is een ideale manier om items of componenten traceerbaar te maken. Codes, serie- of batchnummers of andere kenmerken meegeven aan technische onderdelen of gereedschappen wordt veelvuldig gedaan. Daarnaast zie je natuurlijk op andere plekken allerhande gegraveerde of gemarkeerde labels en plaatjes. Bijvoorbeeld op meubels waar een merkplaatje op bevestigd wordt. Of promotionele of relatiegeschenken van metaal die een persoonlijke touch meekrijgen. Van naambordjes tot dogtags of pennen om maar een paar voorbeelden te noemen.

Duidelijke plusplunten van lasermarkeren

Misschien ken je etsen, embossing, dot- of krasmarkeren. Maar ben je al bekend met lasermarkeren en lasergraveren? Dat doe je met een lasermachine. Metaal laser markeren heeft duidelijke voordelen. Ten eerste de nauwkeurigheid. Met de laserstraal van 0,1 mm markeer je de meest gedetailleerde teksten, vormen of cijfers. Iedere opdracht wordt perfect strak uitgevoerd. Daarnaast is het een schone manier van werken. Laseren is namelijk een contactloos proces. Er komen geen stofdeeltjes of spanen bij vrij. Van slijtage van je mes, zoals bij een freesmachine, is dan ook geen sprake. Verder is een lasermachine gebruiksvriendelijk. Er is geen intensieve opleiding voor nodig om er goed mee te kunnen werken. Je kunt er dus snel mee aan de gang.

Snel werken zonder nabewerking

Die machine is dus vlot up and running. Maar je bespaart op andere vlakken nog meer tijd. Want voor- en nabewerken is overbodig. Je materiaal hoef je namelijk niet vast te leggen of te spannen in de lasermachine. En na het graveren volstaat het afnemen met een klamme doek. Bedenk je eens hoeveel tijd je daarmee wint!

Permanente bewerking met laserspray

Door de krachtige laserbron van een BRM lasermachine is graveren en markeren van metaal bijna altijd mogelijk. Zachte materialen zoals aluminium maar ook hardere metalen zijn uitstekend te bewerken. We adviseren je om een laserspray te gebruiken zoals Cermark. Dat legt een matte laag over je materiaal en zorgt ervoor dat je gravering in het metaal brandt zonder dat de laserstraal terugkaatst naar de laserkop. Want dat kan je machine beschadigen. En het belangrijkst van deze spray is dat deze zorgt voor een permanente markering.

We helpen je graag!

Met een BRM-laser markeer je dus probleemloos, nauwkeurig en snel heel diverse metaalsoorten. Wil je meer weten over hoe je deze techniek kunt toepassen binnen jouw bedrijfsproces?

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>