De mooiste plekken voor een aanzoek

Misschien vind je zo’n aanzoek op je knieën heel ouderwets, maar er zijn ook nog veel mensen die er veel waarde aan hechten. Meestal stel je de vraag ‘Wil je met me trouwen’ maar één keer in je leven. Al neemt het aantal scheidingen toe en trouwen er minder mensen… Maar goed, áls je het vraagt, wil je het waarschijnlijk wel op een bijzondere manier doen. Of op een bijzondere locatie.


Er zijn wel een aantal locaties waar je weinig moeite hoeft te doen om indruk te maken op je aanstaande. De omgeving of de ambiance doet eigenlijk het meeste werk. We zullen er een aantal noemen. 

In het vliegtuig

We beginnen in het vliegtuig. Neem je partner mee op een leuke stedentrip maar vraag aan de steward of stewardess of je je partner via de intercom ten huwelijk mag vragen. De meesten gaan hier wel mee akkoord. Je kunt het natuurlijk ook vooraf even afstemmen met de vliegtuigmaatschappij. Waarschijnlijk klapt het hele vliegtuig mee als je partner volmondig ja zegt. Ben je net aan het consuminderen, gebruik je minder stroom van je energieleverancier en is vliegen helemaal uit den boze? Je geliefde ten huwelijk vragen in een ander bijzonder vervoermiddel – bijvoorbeeld een koets – is natuurlijk ook heel romantisch.

Met liefde gemaakt

Om te laten zien hoeveel je van je partner houdt, kun je haar of hem meenemen naar een eilandje in de vorm van een hart. Het eilandje Galešnjak in Kroatië is klein en onbewoond en omringd door een schitterende azuurblauwe zee. Het lijkt wel of de natuur het eilandje met liefde heeft gemaakt. Je mag er kamperen en bij een romantisch houtvuur het aanzoek doen. En als je er niet wilt overnachten, kun kiezen om in de mooie stad Zadar te slapen of op het fraaie nabijgelegen Pašman-eiland.

Ali en Nino

Wil je echt indruk maken? Neem je aanstaande partner dan mee naar het strand van Batumi in Georgië. Hier staan namelijk de indrukwekkende beelden Ali en Nino. Deze acht meter hoge sculpturen zijn gemaakt door de beeldhouwer Tamara Kvesitadze. Iedere avond om zeven uur bewegen de beelden naar elkaar toe. Ze lijken elkaar kort te omhelzen, ze smelten even samen en gaan dan door elkaar heen. De sculpturen zijn gebaseerd op een liefdesverhaal uit 1937.

Een aards paradijs

Belize is een schitterend land met een prachtige natuur. Hier vind je ook 2000 jaar Maya-geschiedenis en schitterende romantische eilanden, zoals Cayo Espanto. Hier kun je houten watervilla’s huren waar de vissen en roggen onder je glazen vloer doorzwemmen terwijl je jouw partner ten huwelijk vraagt. 

Something old, something new, something borrowed, something blue

Ken je deze uitdrukking die worden gehanteerd bij het huwelijk? Eigenlijk is het voor de huwelijksdag zelf, maar waarom zou je alvast geen voorschot op het ‘blauw’ nemen? Bezoek dan eens Júzcar, een dorp in het Spaanse Andalusië. Hier is alles blauw. Ooit is het dorp tijdelijk blauw gemaakt voor een smurfenfilm maar het viel zo in de smaak dat het nu nog steeds blauw is.