Nep Canada Goose herkennen?

Sinds een aantal jaar is het merk Canada Goose erg populair in ons land. Niet heel gek met de soms strenge winters die we gewend zijn. Door de enorme populariteit van het merk is er echter ook heel veel namaak Canada goose in omloop. Om zeker te zijn dat je geen fake koopt kan je het best in een winkel kopen. Soms zie je echter een mooie aanbieding op marktplaats of op een internet webwinkel. In dit artikel leren we je de echtheidskenmerken zodat je weet of het een origineel artikel betreft.


De rits

We kijken eerst naar de rits. Er zijn een aantal grote bedrijven in de wereld die ritsen fabriceren voor bijna alle kleding ter wereld. Het bedrijf dat de ritsen voor Canada Goose maakt heet YKK. Twijfel je aan de echtheid van het product dat je wil kopen? Kijk dan eerst naar de rits. Is deze niet van YKK? Dan is het 100% geen origineel. Ziet de rits er wel prima uit? Dan kan het nog steeds een namaak Canada Goose zijn. Bekijk dan het logo.

Canada Goose logo

Je weet waarschijnlijk wel hoe het logo eruit ziet. Maar het doel van een nep Canada Goose is om het zoveel mogelijk eruit laten zien als ‘the real deal’. Toch zijn de meeste fake artikelen vrij makkelijk te herkennen aan het logo. De fabrieken die de namaak artikelen produceren doen dit zo goedkoop mogelijk. Daardoor gaat het vaak mis op de details.

Kijk naar het Canada Goose logo hieronder. Herken jij fake vs real? Kijk goed naar de stiksels in het linkerlogo. De letters staan niet los van elkaar maar worden verbonden met een stiksel. Dit is om te besparen op de productiekosten. Het rechterlogo is wel van een echte Canada Goose en laat veel meer detail zien.

nep canada goose logo

De verpakking

Koop je een jas via marktplaats? Vraag de verkoper altijd om de originele verpakking. De originele verpakking bestaat uit een doos waar Canada Goose op gedrukt staat. Als de verkoper de doos niet kan overleggen dan is de kans groot dat deze niet betrouwbaar is. Nog beter is het om natuurlijk naar de originele bon te vragen!

Hologram

Om de toenemende namaak proberen te stoppen kwam het merk met iets nieuws aanzetten; een hologram. Het hologram is net als die in een bankbiljet moeilijk te vervalsen. Toch proberen de fraudeurs het altijd natuurlijk. Kijk goed of het hologram echt beweegt wanneer je er licht op laat vallen om te zien of het hier om echt of namaak gaat.

Echtheidskenmerken

Hierboven hebben we een aantal echtheidskenmerken laten zien. Toch is het beste advies wat we kunnen geven dat als iets te mooi is om waar te zijn, dit in de meeste gevallen ook zo is. Nieuwe jassen van 120 euro zijn zeker weten niet echt. Ook niet als het door een Nederlandse website wordt aangeboden. Daarnaast zijn echtheidskenmerken moeilijk te controleren bij online verkoop, aangezien iemand alsnog foto’s van een echte jas kan tonen en toch een nep artikel opsturen.

Nep Canada Goose jas kopen?

Het kan best zijn dat je alsnog een nep Canada Goose jas wil kopen. Omdat je ze toch mooi vind maar niet de hoofdprijs wil of kan betalen. Daar is niks mis mee. Iedereen moet natuurlijk doen wat ie zelf wil. Besef alleen wel dat de kwaliteit een stuk minder zal zijn en dat de jas waarschijnlijk ook niet zo warm is als een echte Canada Goose.

Canada Goose is niet het enige merk waar veel namaak van is. Eerder schreven we een artikel over hoe je nep Stone Island artikelen kan herkennen.