Hij is samen met Messi, een van de beste voetballers ter wereld van de afgelopen 15 jaar. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Sommige vinden hem arrogant, verwaand en vervelend. Maar zelfs zijn haters hebben respect voor de prestaties op het veld. Prestaties die hem vele miljoenen aan salaris en sponsoring hebben opgeleverd.

In dit artikel gaan we dieper in op het inkomen en vermogen van Cristiano Ronaldo. Of zoals ze in Amerika vaak zeggen; Net Worth.


Snelle feitjes

Voor we dieper ingaan op hoeveel CR7 nou precies waard is, kijken we nog even terug op de belangrijkste prestaties uit zijn carrière.

  • Wereldbeker voor clubs – 4x (2008, 2014, 2016, 2017)
  • Champions League – 5x (2007/08, 2013/14, 2015/16, 2016/17, 2017/18)
  • Premier league – 3x (2006/07, 2007/08, 2008/09)
  • Primera Division – 2x (2011/12, 2016/17)
  • Serie A – 1x (2018/19)
  • Europees Kampioenschap – 1x (2016)
  • Winnaar Ballon d’Or – 5x (2008. 2013, 2014, 2016, 2017)
c ronaldo ballon d'or gouden bal

Salaris – € 30 miljoen

Vorig seizoen verliet de sterspeler het Spaanse Real Madrid voor Juventus. Juventus was al jarenlang dominant in de Italiaanse Serie A. Internationaal succes bleef echter uit en de komst van Cristiano Ronaldo zou hier verandering in moeten brengen. De Italianen hadden hier veel geld voor over. De Portugees krijgt namelijk een salaris mee van 30 miljoen euro per jaar!

Het was echter niet genoeg om de Champions League mee te winnen. De Italiaanse gigant werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Ajax.

Overige inkomsten

Met zijn wereldwijde bekendheid en goede looks is het voor veel internationale merken interessant om de naam Ronaldo aan hun merk te koppelen. Met alle sponsordeals die hij heeft, verdient de Portugese aanvaller nog meer geld dan met zijn miljoenensalaris bij Juventus.

Nike is zijn belangrijkste sponsor. Het Amerikaanse sportmerk betaalt de voetballer jaarlijks +- € 20 miljoen uit in ruil voor het dragen van Nike schoenen en kleding. Andere merken waar in het verleden een sponsordeal mee is afgesloten zijn KFC, Samsung, Konami en Herbalife.

Totale vermogen

De totale net worth van Cristiano Ronaldo is 450 miljoen dollar. Omgerekend in euro’s is dit ruim € 400.000.000. Net Worth betekent netto waarde. Dit is dus het geld wat hij op zijn bankrekening heeft staan, gecombineerd met inkomsten waar hij al van verzekerd is en al zijn materiële bezittingen.

Belastingfraude

Eerder in dit jaar kwam CR7 negatief in het nieuws. Hij werd officieel veroordeeld voor het ontduiken van belasting in de periode 2011 – 2014. Hoewel de sterspeler zelf altijd heeft volgehouden onschuldig te zijn, kwam het tot een schikking. De straf? 18.8 miljoen euro terugbetalen en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 23 maanden.

Het was overigens niet de enige keer dat hij slecht in het nieuws kwam. Eind 2018 werd Cristiano beschuldigd van verkrachting door Kathryn Mayorga. De verkrachting zou plaatsgevonden hebben in 2009. De destijds 25-jarige vrouw zou door hem anaal verkracht zijn in een hotelkamer. Inmiddels is Kathryn Mayorga gymlerares op een school in Las Vegas.

Hoe de zaak uiteindelijk af zal lopen is nog niet duidelijk. Ronaldo ontkent de beschuldigingen.

Vriendin Cristiano Ronaldo

Het kan niet anders dat iemand als Cristiano Ronaldo met zijn vermogen geen knappe vriendin heeft. Ze zijn (nog) niet getrouwd maar de Portugese voetballer heeft zijn liefde gevonden in het Argentijnse supermodel Georgine Rodriguez. Gelukkig voor ons heeft deze mooie meid ook haar eigen instagram.

https://www.instagram.com/p/BxVVm5znADb/

Messi

Waar Ronaldo genoemd wordt, wordt ook Messi genoemd. Hoewel de 2 beste voetballers ter wereld veel respect voor elkaar hebben, zet de buitenwereld de twee vaak neer als rivalen. Op zich niet gek als je bedenkt dat Messi al jarenlang voor de grote concurrent van Real Madrid speelt; FC Barcelona.


Mensen zochten ook naar:

  • vermorgen cristiano ronaldo 2019, salaris, belastingfraude, inkomen, cristiano ronaldo vrouw, real madrid, lionel messi

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>