De brandstofprijzen zijn in het afgelopen jaren door het dak heen geschoten. Waar je normaal gesproken pakweg 1,40 euro voor een liter diesel betaalde, moet je hier nu bijna (of zelfs meer dan) 2,00 euro voor betalen. Gekkenwerk uiteraard, waardoor veel mensen voor de aanschaf van een andere auto kiezen.
Zeker de zuinige auto’s zijn op dit moment erg in trek. Dit geldt ook voor elektrische auto’s, aangezien dergelijke auto’s helemaal geen brandstof nodig hebben. Met een elektrische auto kom je echter wel voor andere uitdagingen te staan.
Heb je zelf om de brandstofprijzen ook een nieuwe auto aangeschaft? Of vond je het ‘gewoon’ de hoogste tijd om een nieuwe auto aan te aan te schaffen? In beide gevallen is het verstandig om de beste verzekeringen af te sluiten.
Inzittendenverzekering
Als je met je auto de weg opgaat, loop je altijd een risico. Je loopt het risico op een mankement aan je auto, op een lekke band of op een ongeluk. Door een ongeluk kun je forse letselschade oplopen, waardoor een inzittendenverzekering afsluiten erg aan te raden is.
Een inzittendenverzekering is niet verplicht, maar biedt wel de gewenste dekking bij een verkeersongeluk of aanrijding. Als jij of één van je inzittende hierdoor gewond raakt of overlijdt, zijn de gevolgkosten niet te overzien. Met een goede inzittendenverzekering ben je tegen dergelijke gevolgkosten goed verzekerd.
All risk verzekering
Heb je een compleet nieuwe auto aangeschaft? Dan is een all risk verzekering voor je auto aan te raden. Dit is de meest uitgebreide verzekering die naadloos op de leeftijd en waarde van een nieuwe auto aansluit.
Met zo’n verzekering is alle mogelijke schade gedekt. Het gaat om schade die anderen aan je auto veroorzaken, maar ook schade die door eigen schuld ontstaan is. Ongeacht wat de oorzaak is, ben je met een all risk verzekering dus goed verzekerd.
Let wel op: zo’n verzekering is niet voor alle auto’s geschikt. Heb je een auto die ouder dan 6 jaar oud is? Dan is het eigenlijk zonde om voor een all risk verzekering te kiezen. Voor zo’n verzekering betaal je vrij veel geld, terwijl een meer dan zes jaar oude auto dat eigenlijk niet meer waard is. Of je moet een hele bijzondere en zeldzame auto hebben.
No-claim beschermer
Heb je veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan kan het interessant zijn om voor een no-claim beschermer te kiezen. Indien je een schade meldt, gaat dit normaal gesproken ten koste van je schadevrije jaren. Met een no-claim beschermer is dat niet het geval. Let wel op dat je in de meeste gevallen bij een no-claim beschermer slechts één claim per jaar in kan dienen.