Ogen laseren bij mannen; de mogelijkheden 


Goed zicht is voor iedereen belangrijk, je wil namelijk weten wat er om je heen gaande is. Maar je hebt het niet altijd voor het uitkiezen, het kan zomaar zijn dat je ineens wazig ziet en een bril moet dragen of lenzen. Sommige ogen zijn geschikt voor lenzen, maar niet iedereen kan er aan wennen. Als je bijvoorbeeld geen bril wil dragen is er nog een andere optie en dat is ogen laseren. Ogen laseren bij mannen komt steeds vaker voor en daarom leggen we je graag wat meer uit over de mogelijkheden. 

Wat is een ooglaserbehandeling?

Het is fijn als je oogsterkte geoptimaliseerd is en je geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Mocht dat jou ook aanspreken dan kan een ooglaserbehandeling een optie zijn, het is een veilige behandeling en het buitenste laagje van je oog wordt dan behandeld. Dit noemen we ook wel het hoornvlies. Als de behandeling klaar is dan kun je alles weer scherp zien. Maar er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat over ogen laseren bij mannen en die methoden leggen we je graag uit.

Ogen laseren, de mogelijkheden

Welke ooglaserbehandeling er het beste bij je past, zal blijken uit een uitgebreid vooronderzoek. Hieronder worden de methoden toegelicht. Er zal dus altijd maatwerk verricht worden, omdat alle ogen anders zijn en er moet ook rekening gehouden worden met iemands werk en vrije tijd. Neem voor jezelf de tijd om na te gaan wat je zelf wil en overweeg dan de voor- en de nadelen per ooglaserbehandelmethode.

SMILE 

Een bekende ooglaserbehandeling is SMILE, ook wel RelexSmile genoemd. Dit is een vrij nieuwe ooglasermethode maar wel erg populair. Het is een erg zachtaardige methode, het is geheel pijnloos, nauwkeurig en neemt maar een halve minuut per oog in beslag. Ook zal je snel merken dat je weer goed zicht hebt. SMILE is een ideale methode voor contactsportbeoefenaars, waarom? Omdat er geen flapje in je hoornvlies gemaakt wordt. Ook is het een geschikte methode voor mensen die licht droge ogen hebben. 

LASIK

Een andere ooglaserbehandeling die gekozen kan worden is LASIK, ook wel bekend onder de naam FemtoLASIK. Hierbij zal de oogarts een dun flapje maken in het hoornvlies. Het is een snelle behandeling en je zal snel weer goed zien. Vaak is de methode wel geschikt, alleen niet voor mensen met bijvoorbeeld weinig traanvocht, of mensen die een sport of beroep uitoefenen waarbij er dingen in het oog terecht kunnen komen. Bij deze groep zal dan voor een andere ooglaserbehandelingsmethode worden gekozen. 

PRK

Photo Refractive Keratectomie is ook een ooglaserbehandeling die toegepast kan worden. De behandeling is geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor de LASIK methode. Het is geen dure ooglaserbehandeling, maar je moet er wel rekening mee houden dat je een week vrij moet pakken na de behandeling. Je hebt de tijd namelijk nodig om te herstellen. Bij Visusoogkliniek.nl kan je meer over de verschillende behandeling en de tarieven die hiervoor gelden lezen.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>