Once Upon a Time In Hollywood: De film die je niet mag missen in 2019

25 jaar nadat Pulp Fiction in première ging komt Quentin Tarantino met zijn negende en waarschijnlijk ook laatste meesterwerk: Once Upon a Time In Hollywood. De film beschrijft het einde van de jaren ’60 in Hollywood. Een tijd waarin de Manson Family meerdere moorden pleegde in Californië. De moord zal in de film voorkomen, maar wat we precies kunnen verwachten van Tarantino is niet bekend, hij laat zijn fantasieën namelijk nog wel eens de vrije loop. Kijk naar Inglourious Bastards waarbij Hitler omkomt door een aanslag.  De bekendste moord door de Sekte, die onder leiding stond van Charles Manson, werd  gepleegd op de zwangere Sharon Tate, gespeeld door Margot Robbie.

Leonardo DiCaprio & Brad Pitt

De film zal niet alleen over de moord op Sharon Tate gaan, maar geeft de kijker ook een kijkje achter de schermen van de filmindustrie van eind jaren ’60. Rick Dalton een voormalig western ster probeert zich staande te houden in een industrie die hij bijna niet meer herkent. Hij probeert er alles aan te doen om gecast te worden voor een grote rol, maar zijn carrière lijkt voorbij. Rick Dalton, gespeeld door Leonardo DiCaprio, wordt in zijn zoektocht geassisteerd door zijn vaste stuntman Cliff Booth, welke weer gespeeld wordt door niemand minder dan Brad Pitt.

Rick Dalton en Cliff Booth zijn fictieve personages. Het overige grote deel van de cast kennen we wel uit het Hollywood verleden. Naast Sharon Tate en Charles Manson passeren namelijk ook Bruce Lee en Steve McQueen de revue.

Voor DiCaprio, die wel al eerder samenwerkte met Margot Robbie, is het de eerste keer dat hij samen met Brad Pitt op het doek te zien is. Wel werkt beide acteurs al eerder samen met Tarantino. Once Upon a Time in Hollywood is vanaf 15 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

Trailer Once Upon a Time In Hollywood

Hierboven zie je de trailer van Once Upon a Time in Hollywood