Op huttentocht in Frankrijk, wat is het en hoe regel je het?

Posted in  Travel  on  mei 17, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Op huttentocht in Frankrijk, wat is het en hoe regel je het?

Een huttentocht is een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van de natuur, het landschap en de bergen. In Frankrijk zijn er veel routes en paden die je kunt volgen om een prachtige huttentocht te maken. Tijdens zo’n tocht slaap je in berghutten, welke ook wel refuges worden genoemd. Deze berghutten liggen vaak afgelegen en zijn vaak alleen te voet te bereiken. In dit artikel lees je een aantal tips voor als jij een huttentocht wilt gaan maken.

Zorg voor een goede uitrusting

Het is belangrijk om goede, bruikbare spullen mee te nemen tijdens je huttentocht Frankrijk. Je hebt een stevige, grote rugtas nodig waar je je spullen makkelijk in mee kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan een slaapzak, regenkleding, oordopjes, slaapmaskers en eventueel een wandelstok. Verder is het verstandig om goede wandelschoenen aan te doen. De weersomstandigheden kunnen snel veranderen in de bergen, het is daarom slim om laagjes aan te doen. Op die manier kun je telkens iets aan of juist uittrekken. 

Kies een route

Er zijn meerdere routes te bewandelen, er worden namelijk verschillende huttentochten aangeboden. Deze routes zijn gerangschikt op ervaring en conditie, zo kun je dus een route kiezen die bij jou past en welke je vol kunt houden. Je kunt zelf een route uitstippelen, maar je kunt ook met een georganiseerde huttentocht meegaan. Houd er dan wel rekening mee dat je met meer reizigers gaat en niet alleen met je eigen gezelschap. Als je zelf een route wilt lopen, kun je de hulp inschakelen van een lokale gids.

Eten, hoe regel je dat?

Als je met een georganiseerde huttentocht meeloopt, kun je ontbijten, lunchen en dineren in de berghutten. Je kunt van te voren eventueel dieetwensen of allergieën doorgeven. Je kunt zelf ook nog extra dingen meenemen, denk bijvoorbeeld aan speciale fruitrepen, ingeblikt eten, flesjes water en wellicht wat snoepjes voor onderweg. Je kunt dit meenemen in de rugtas, zodat je het bij je hebt. Het is ook handig om dextro mee te nemen.

Uitdagend, maar een prachtige ervaring

Een huttentocht kan fysiek een behoorlijke uitdaging zijn, het is dus belangrijk om na te gaan of je dit lichamelijk wel kunt volhouden. Je zou een aantal maanden van te voren kunnen trainen, zodat je het beter vol kunt houden. Tijdens de huttentocht is het belangrijk dat je voldoende rust tussendoor neemt, met name op warme dagen. Maar, een huttentocht is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Je bent lekker actief bezig en daarnaast kun je genieten van de mooiste plekken waar je anders niet kan komen. De rust en de ruimte is fantastisch om helemaal op te laden, zodat je er daarna weer even tegen kunt. Houd er rekening mee dat als je eenmaal een keer op huttentocht bent geweest, je niet meer anders wilt. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>