• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Op reis met de auto? 5 tips die jouw reis makkelijker maken!

Reizen met de auto is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral nu er regelmatig stakingen in het openbaar vervoer zijn en de wachtrijen op vliegvelden op die van de Efteling lijken, is de auto een ideaal vervoermiddel. 

Als je ervoor kiest om met de auto op pad te gaan, ben je namelijk verzekerd van veel flexibiliteit tijdens het reizen. Je kunt vooraf al je eigen route uitstippelen, veel bagage meenemen en tijdens de trip genieten van je favoriete muziek en heerlijke zelf gemaakte hapjes.Wij geven je in dit artikel vijf tips om het reizen met de auto nog makkelijker en comfortabeler te maken.

Maak gebruik van een dakkoffer

Er is in een auto niet altijd voldoende ruimte voor al je bagage. Vooral als je met meerdere personen op reis gaat of als je een kleinere auto hebt, kun je ruimtegebrek hebben. Om toch al je spulletjes mee te kunnen nemen, is een dakkoffer ideaal.In een dakkoffer kun je naast koffers en tassen ook grotere bagage, zoals een ski-uitrustig of een tent, eenvoudig meenemen. 

Een dakkoffer wordt op de auto bevestigd met dakdragers. Er zijn meerdere types dakdragers, welke je nodig hebt, ligt aan het type auto dat je rijdt. Als je maar een enkele keer een dakkoffer nodig hebt, kun je ook eenvoudig een dakkoffer huren. Bij meerdere firma’s kun je voor een aantal weken een dakkoffer huren. 

Laat je auto checken

Maak een afspraak bij een autogarage voor een onderhoudsbeurt van je auto. Tijdens dit onderhoud worden alle belangrijke onderdelen van de auto nagekeken. Zo wordt onder andere de accu gecontroleerd net als de remmen en de de bandenspanning. Indien nodig worden de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof bijgevuld. Zo zorg je ervoor dat je auto tip top in orde is voordat je aan je reis begint.  

Regels in andere landen

In meerdere vakantielanden, zoals Oostenrijk en Zwitserland, heb je een verkeersvignet nodig als je gebruik wil maken van hun wegennet. Het is praktisch om dit vignet al in Nederland aan te schaffen. In Duitsland is rondom de grote steden een milieu sticker verplicht. Ook deze sticker kun je al voordat je op reis gaat kopen. 

Stippel je route uit

Natuurlijk is het fijn om de navigatie tijdens je reis te volgen, maar het is ook zinvol om de route die je gaat rijden vooraf al goed te bekijken. Zijn er omleidingen of vertragingen op de route waar je rekening mee moet houden? Waar kun je prettig pauzeren en waar liggen tankstations op de route?

Overnachtingshotel

Als je lang moet reizen, is het fijn om in twee dagen te reizen. Je kunt dan overnachten in een hotel dat langs of in de buurt van je route ligt. Zeker in het hoogseizoen zitten deze hotels snel vol. Reserveer daarom voordat je op reis gaat een overnachting voor je tussenstop. Zo heb je op je eerste reisdag al meteen een reisdoel om je op te richten.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>