Rollators vereenvoudigen het dagelijks leven van senioren of mensen met een loophandicap aanzienlijk. Voordat u een rollator gaat kopen, is het verstandig u eerst te verdiepen in de verschillende opties. Met dit artikel hopen we je een inzicht te geven in de markt van rollatoren.
Aanzienlijke prijsverschillen
Vandaag de dag kunt u een rollator krijgen voor iets minder dan 100 euro. Bij veel goedkope modellen wordt echter zowel op materiaal als op afwerking bespaard, zodat deze onovertroffen prijs kan worden gerealiseerd. Dus als u het zonder een hoge comfortstandaard kunt stellen en snel en goedkoop een opvouwbare rollator nodig heeft, vindt u gemakkelijk een breed scala aan producten.
Als u graag wil dat de rollator lange tijd mee kan gaan, dan is het verstandig om nog wat dieper in de buidel te tasten. Aan de andere kant: op de lange termijn loont het niet als de prijs van de nieuwe aankoop te hoog is. Praktische, lichte en duurzame modellen zijn beschikbaar op het internet voor prijzen tussen 150 en 300 euro. Als u een bijzonder luxueus model wilt, kunt u ook zo 500-1000 euro uitgeven.
Het zijn vooral de details die het verschil maken tussen de modellen in de midden en hoge prijsklassen. Handgrepen met dikke vulling, bijzonder soepel lopende wielen en een lichter frame kosten al snel honderden euro’s extra. Ook het vouwmechanisme werkt meestal beter op zeer dure modellen en je hebt minder kracht nodig.
Duurder is niet per se beter – dit principe geldt ook voor opvouwbare rollators. Daarom is het altijd zinvol om de betreffende modellen live te bekijken en pas achteraf te beslissen. Bij Lucas Mobility verkopen ze een rollator waarmee je 100 dagen mag proefrijden. Dit biedt voor veel consumenten een uitkomst.
Belangrijke aandachtspunten bij opvouwbare rollators
Als de rollator opvouwbaar moet zijn, moet u er vooral op letten dat het materiaal voor het frame zowel licht als stabiel is. Afhankelijk van het gebruik en het materiaal van de rollator kan deze zwaar belast worden – de modellen moeten hiertegen bestand zijn zonder te buigen of op een andere manier aan functionaliteit in te boeten.
Aluminium ziet er niet alleen goed uit, het weegt ook weinig en kan daarom – in opgevouwen toestand – gemakkelijk worden gedragen. In tegenstelling tot plastic of andere metalen, maken milieu-invloeden ook weinig verschil voor aluminium. Ook carbon is erg populair onder de rollatoren uit een hoger segment. Dit materiaal is zeer duurzaam (gaat lang mee) en ideaal wanneer de rollator zo licht mogelijk moet zijn. Kortom, doe altijd van tevoren een goed vergelijkingsonderzoek en kijk wat voor type rollator het beste past bij jouw behoeftes.