Geen man ontkomt eraan. Er komt een dag in je leven dat je een pak moet kopen. Misschien door een gelegenheid, of heb je een nieuwe baan waarbij het dragen van een pak nodig is. Je wil natuurlijk geen rare blikken omdat je een pak hebt gekocht dat te klein of te groot is. Een goed pak geeft je de uitstraling van zelfverzekerdheid en geeft je een bepaalde status. Een goed passend pak is dus belangrijk. We gaan je op weg helpen met een aantal tips om er altijd goed uit te zien in een pak. 

Wat kan er mis gaan?

Als je je eerste pak nodig hebt kan er veel misgaan. Het allerergste is het dragen van een slecht passend pak. De grootste fout is het dragen van een te groot pak, dat ziet er niet goed uit. Ook pakken die niet voor jou op maat zijn gemaakt, maar een standaard maat hebben zitten vaak niet goed. Je ziet dan vaak dat er verschillende onderdelen te lang of te kort zijn. Daarnaast kunnen er ook dingen misgaan bij het dragen van een pak. Bij het dragen van een pak horen stijlregels. Een hiervan is de regel dat je alle knoopjes van je pak dicht doen behalve de onderste. Doe je de onderste ook dicht dan verpest je hier de uitstraling van je pak en dat is zonde. Niet doen dus!

De kleur en het materiaal

Koop je je eerste pak, dan is het verstandig om voor een basic kleur te kiezen. In je eerste pak wil je waarschijnlijk niet gelijk teveel opvallen met een afwijkende kleur. Een pak met een basic kleur is veelzijdig en kun je met veel kledingstukken en schoenen combineren. Kies dus voor kleuren zoals zwart, blauw of grijs. Er zijn online webshops te vinden waar je mooie pakken in deze kleuren kunt kopen. Een van deze webshops is Suitableshop. Lees de suitableshop reviews om meer te weten te komen. Houd daarnaast ook rekening met het materiaal. Katoen is vrij casual en geschikt voor de zomermaanden. Wol is vaak van goede kwaliteit en ziet er stijlvol uit. 

De goede maat

Alleen als een pak goed zit, ziet het er mooi uit. Ook al is je pak nog zo duur, als het niet goed past ziet het er niet mooi uit. Gelukkig kunnen mouw- en broeklengte makkelijk worden aangepast. Het allerbelangrijkste is het dat een pak bij de schouders goed zit. De schouders kunnen namelijk niet worden aangepast. Laat je daarom adviseren door iemand die verstand heeft van pakken. Bij Bosmenshop kun je makkelijk je maat kiezen. Lees bosmenshop reviews om meer te weten te komen over deze webshop.

Kom erachter wat je schoudermaat is

Zoals we je hierboven al vertelden, de schouders zijn bij het kopen van een pak het belangrijkst. Iedereen wil graag mooie brede schouders hebben. Heb je van nature geen brede schouders, dan zijn er pakken met schouderstukken, waardoor je schouders breder lijken. Er is een basisregel: de schouderzeem moet zitten op het punt waar je schouders eindigen en je armen beginnen. Hier mag het pak niet te strak zitten. Dat zit niet fijn en ziet er niet goed uit. Te groot ziet er erg raar uit. Lees eens de Bosmenshop reviews zodat je te weten komt wat de ervaring van anderen hiermee is.

Ook de broek moet passen

Vaak kijk je vooral na het jasje, maar de broek is ook belangrijk. Een te grote of te kleine broek kan er ook voor zorgen dat je look verpest wordt. De broek moet goed zitten rondom je bovenbenen, niet te strak bij je billen en de pijpen mogen niet te lang of te kort zijn. Als je de broek gaat passen, ga dan ook altijd even zitten, zodat je kunt voelen of dit ook comfortabel is. Koop de broek alleen als deze echt lekker zit.

Online een pak kopen

Je kunt ook online een pak kopen. In dat geval is het heel belangrijk dat je al je maten kent. Niet iedere maat is zomaar hetzelfde, let dus goed op, ook als je je maat kent of je een US, UK of EU pak besteld. Hier zit namelijk nogal een verschil in. Lees eens de verschillende suitable shop reviews zodat je kunt lezen wat de ervaringen van anderen hiermee zijn. Ook Italiaanse maten kunnen net wat afwijken van de EU maten. Het beste is even een maattabel te gebruiken om te kijken met welke EU maten pakken uit deze verschillende landen overeenkomen.  

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>