Dit wist je nog niet over Paddo’s en Magic Truffels!

Truffels kennen we allemaal vanuit de keuken. Een pasta verrijkt met de overheerlijke ondergrondse zwam is een delicatesse in menig Italiaans restaurant. Hoe populair de truffel op dit moment in de keuken is, staat in schril contrast met het imago van de magische truffel voor recreatief gebruik. Het tripmiddel, dat dezelfde werkzame stof als paddo’s bevat, wordt overladen met vaak onterechte negativiteit. Maar wist je dat de geluksknolletjes ook zeer unieke, positieve werkingen kunnen hebben?

_____________

Magic Truffels en Paddo’s Legaal?

Veel mensen denken bij paddo’s en magic truffels gelijk aan illegale harddrugs. Onterecht, aangezien magic truffels eenvoudig te bestellen zijn in een online smartshop. Paddo’s daarentegen, die kun je niet kopen. Maar wel zelf kweken door middel van een paddo growkit. Als we van de regels uit mogen gaan, zijn de tripmiddelen dus helemaal niet zo gevaarlijk als de meeste mensen denken. Als je wat dieper op de materie ingaat en erachter komt dat ze naast recreatieve doeleinden ook serieuze positieve werkingen hebben op allerlei gebieden, ga je al snel anders tegen de knolletjes aankijken.

Psilocybine en andere Stoffen in Truffels en Paddo’s

Paddo’s en magic truffels zijn eigenlijk hele unieke wezentjes. Het zijn allebei andere delen van een schimmel. Een paddo groeit boven de grond, een tuffel juist daaronder. Ze bevatten allebei de actieve stoffen psilocybine, psilocine en baeocystine. Er zijn heel veel verschillende soorten magische schimmels. Iedere soort heeft een eigen unieke samenstelling van stoffen. Daarom hebben ze ook allemaal een nét iets ander effect. Ze groeien op de meest bijzondere plekken over de hele wereld. In verschillende landen worden psilocybine-houdende schimmels gebruikt als medicijn. In andere landen wordt volop aan microdosing gedaan met magic truffels. Zelfs professoren en zakenmensen. Daarover later meer, eerst eens kijken hoe magic truffels en paddo’s werken.

Magic Truffels Werking

Psilocybine, de belangrijkste werkzame stof in magic truffels en paddo’s, werkt in op de receptoren in je hersenen. Daar klampt het zich vast aan een spreekwoordelijk filter, dat we normaal gebruiken om de overvloed aan informatie te filteren die wel elke seconde van de dag binnen krijgen. Door het filter zien we wat belangrijk is en wat juist niet. Psilocybine zet dit filter op pauze, waardoor je wordt blootgesteld aan enorm veel informatie die je normaal niet zou ‘detecteren’. Dat kan in extreme gevallen gevaarlijk zijn. We kennen allemaal wel het verhaal van de toeristen in Amsterdam die uit een raam springen omdat ze denken dat ze kunnen vliegen. Een typisch geval van een overdosis en niet weten wat je aan het doen bent, zonder dat er een nuchter persoon de wacht houdt en het in goede banen leidt. Zelfs als je ervaren bent met tripmiddelen is het geen goed idee om ze in openbare gelegenheden of op straat te gebruiken.

Het positieve van het filter uitschakelen? Je ziet dingen die je normaal niet ziet. Daardoor kun je anders tegen dingen aan gaan kijken dan normaal. Tijdens het trippen op truffels en paddo’s zie je allerlei felle kleuren en aparte patronen die het filter in je brein normaal tegen zou houden. Het kan zorgen voor hallucinaties en lachkicks. Maar paddo’s en magic truffels worden niet alleen gebruikt om recreatief te trippen. In veel culturen worden de middelen – of andere psychedelica als ayahuasca of mescaline – gebruikt als medicijn voor het brein. Het zou je ziel kunnen reinigen omdat je anders naar jezelf en de wereld kunt kijken. Er ontstaat ruimte om creatief te denken op een hele andere manier. Iets dat voor veel mensen een geweldig instrument kan zijn om van depressies, verslavingen of angsten af te komen. Psychedelica wordt dan ook heel vaak ingezet voor zelfverwezenlijking.

Microdosing met Psychedelica

Een ongekende hype op dit moment is microdosing. Het nemen van zeer kleine hoeveelheden paddo’s, truffels of andere psychedelica. Hierdoor profiteer je van de positieve werking van de middelen, zonder te trippen. Het filter in je brein wordt net even minder actief dan normaal waardoor de grijze massa meer informatie doorlaat en alle neuronen in je hersenen uiterst goed met elkaar samenwerken. Mensen over de hele wereld pleiten voor microdosing. Van kunstenaars tot zakenmensen. Door te microdosen kun je over dingen nadenken en ingevingen krijgen, waar je normaalgesproken niet toe in staat bent. Ooit de film Limitless gezien? Het lijkt een sprookje, maar de werkelijkheid staat dichterbij dan je denkt. De onderzoeken naar microdosing en psychedelica zijn in ieder volle gang.

Wetenschappelijk Onderzoek

Omdat we steeds meer over psychedelica te weten zijn gekomen, is er ook bij wetenschappelijke- en medische wereld veel belangstelling voor. Onderzoekers zijn inmiddels zo ver dat ze durven te zeggen dat psychedelica angsten kunnen wegnemen. Ook deed de Johns Hopkins Universiteit onderzoek naar de therapeutische waarde van psilocybine. Hier werd aangetoond dat het kan helpen bij verslavingen en depressies. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, zeggen geleerden.

In verschillende landen en Amerikaanse staten worden de eerste stappen gezet naar legalisering van paddo’s en magic truffels. In Jamaica, Bulgarije, Samoa en zelfs Brazilië zijn de schimmels al volledig legaal. Dit draagt ook bij aan de mate waarin de psychedelica verder onderzocht kunnen worden. Wat de kleine wezentjes nog meer in petto hebben weten we nog niet. Maar het universum van deze psychedelica is tot nu toe oneindig gebleken. Toch niet zo´n slechterik hé, die magische truffel!