Voor veel bedrijven is het een hele opgave om een pakket te versturen naar het buitenland. Er zijn namelijk diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste vervoerder, het uitzoeken van de juiste dozen, het kiezen van het gewenste service level en eventueel het regelen van douane documenten. Dit zijn de belangrijkste zaken die jij moet weten.

Pakketvervoerders vergelijken

Voordat je besluit om met een pakketvervoerder in zee te gaan, is het verstandig om de verschillende vervoerders te vergelijken. De kosten verschillen namelijk en hoge kosten gaan doorgaans ten koste van je winst. Je kunt (een deel van) de kosten doorberekenen aan jouw klanten, maar als je concurrenten dit niet doen gaat de keuze al snel naar een ander uit. Tussenpartijen hebben contracten lopen met grote vervoerders om zo betere prijzen te kunnen krijgen. Vaak is dit dus een goedkopere optie.

De juiste verpakking

Jouw pakket legt een flinke reis af en komt misschien wel bij meerdere sorteercentra terecht. Verpak de bestelling dus goed in stevige postdozen of verzenddozen die goed om jouw product passen. Vul lege plekken in de doos op met opvulmateriaal en bedek de hoeken van het pakket eventueel met extra tape om deze te beschermen. Kwetsbare producten of kleding bescherm je door een waarschuwingstape met de tekst ‘niet snijden’ op de doos te plakken.

Serviceniveau verzenden naar het buitenland

De prijs die jij wilt betalen voor de verzending van jouw pakket, hangt samen met het serviceniveau. Er zijn reguliere zendingen en express zendingen te onderscheiden. Indien je kiest voor express zending, zijn er weer verschillende opties waar een specifiek prijskaartje aan hangt. Denk aan levering op een specifieke datum, voor een bepaalde tijd of het aantal aflevermomenten. Sommige vervoerders hebben hun eigen afhaalpunten, terwijl weer andere meerdere bezorgpogingen doen en het pakket bij de buren afleveren als de ontvanger niet thuis is. Wil jij zekerheid van ontvangst? Kies dan voor handtekening voor ontvangst. In sommige gevallen is dit een standaard service.  

De looptijd van je verzending is afhankelijk van de bestemming en het service level dat jij kiest. In sommige gevallen betaal je een lager tarief als je zelf het pakket naar een inleverpunt brengt. 

Douane documenten pakketje buitenland

Verzend jij goederen naar landen buiten de EU? Dan heb je een volledig ingevuld douaneformulier nodig. De toevoeging van dit document is verplicht voor pakketten en brieven met kleine goederen. Door de juiste documenten toe te voegen voorkom je dat jouw zending retour wordt gezonden of zelfs vernietigd.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>