Hoe krijg je de Peaky Blinders look?

Het is het cult tv-programma dat ons allemaal aan de buis gekluisterd houdt en ons deel wil laten uitmaken van de groep. Het heeft het undercut kapsel en een platte pet weer helemaal op de kaart gezet, maar hoe creëer je nu eigenlijk de stijl van Thomas Shelby? Lees snel verder om erachter te komen hoe jij ook deze Peaky blinders outfit kunt krijgen


Sinds Peaky Blinders in 2013 voor het eerst op tv kwam, heeft het een onmiskenbare reputatie opgebouwd en is het een hoogtepunt geweest in de originele, verslavende Britse dramaseries, met de meer dan dwingende personages en een unieke kijk op de miskende stad Birmingham. 

Naast dit alles heeft Peaky Blinders ook een grote invloed op de herenkleding gehad. De reeks unieke personages heeft een onderscheidende uitstraling. Het is netjes maar niet benauwend en het leent zich op een natuurlijke manier voor een moderne bewerking. Om deze historische authentieke uitstraling na te bootsen, heb je geen volledig driedelig visgraatpak nodig (in de stijl van Thomas Shelby), maar kun je beter de nadruk op de details leggen.

De outfits zijn opgebouwd uit een aantal belangrijke componenten, die niet allemaal samen kunnen worden gedragen om tot die specifieke stijl te komen. Neem daarom eens een kijkje in onze handleiding over dit onderwerp om een paar manieren te vinden om de stijl van Peaky Blinders in je garderobe op te kunnen nemen.

Suggesties voor een Peaky Blinder outfit

De pet

De platte pet (peaky blinders pet) is overduidelijk een belangrijk onderdeel. Dit mooie tijdloze accessoire, lijkt de laatste eeuw populair bij verschillende groepen te zijn geweest en kan een vleugje nostalgie aan een anders ‘moderne’ outfit toevoegen. 

We zeggen niet dat je het moet dragen met je joggers en trainers, maar een pet in combinatie met een slim fit denim jack en een paar chino’s overbrugt moeiteloos de kloof tussen preppy en alternatief, zonder er overdreven of ongepast uit te zien. Omdat dit het meest iconische kledingstuk van het programma is – vandaar de naam Peaky Blinders – zul je als je dit opneemt in je dagelijkse outfit niet achterblijven met die stijlvolle en toch nostalgische look die je zoekt

De broek

Vervolgens de royaal gesneden, cropped broek. Deze broek, wordt in plaats van de zomen die de enkel bedekken, gedragen met solide werklaarzen waarbij de zoom netjes op de bovenkant van de schoen of laars valt en er dus geen enkels te zien zijn. Elke Peaky Blinder heeft, als het gaat om de kleur van hun broek, een andere 

variatie in grijs of zwart waardoor dingen simpel en praktisch blijven. Er zijn genoeg eigentijdse variaties op deze stijl, met bijvoorbeeld de strakkere twill-broeken die ook aan de Peaky Blinders look bijdragen. Je kunt deze voor een nieuwe look met een klassiek Oxford-shirt combineren of met een herenvest of een vestje als je er echt opvallend uit wilt zien. Voor een preppy, casual look, gooi je de laarzen aan de kant en combineer je deze broek met platte brogues, (zorg er wel voor dat je geen sokken draagt) en het combineert met een button-up shirt of een eenvoudig T-shirt met een ronde hals.

Het shirt

Tijdens de Peaky Blinder-periode waren de kragen van de overhemden afneembaar en vastgeknoopt op een van de kraagloze shirts, uit de garderobe. Een favoriet kraagontwerp van The Peaky Blinders lijkt de ronde kraag te zijn wat ook wel bekend staat als de clubkraag. Tegenwoordig zit je clubkraag al vast aan je shirt en omdat we in onze tijd meer dan één of twee shirts hebben, kan onze variëteit dus een stuk groter zijn.

De clubkraag voegt aan elk shirtontwerp een slinkse vintage esthetiek toe, waardoor het perfect is als je op zoek bent naar een Blinders-look. Het geeft je dankzij de afgeronde kraag automatisch een zachtere uitstraling, dus het is geweldig als je een dimensie wilt toevoegen aan een slanke pasvorm en anders een gewoon pak. Het toevoegen van een stropdas aan de combinatie zal de aandacht vestigen op de unieke kraag en zal netjes tussen die twee passen. Toch is het dragen van het shirt zonder stropdas nog steeds een grote statement, die je uitstraling nog interessanter zal maken.

Mensen zochten ook naar

  • peaky blinders shop
  • peaky blinders carnavalskleding
  • Peaky Blinders kostuum huren