Philips OneBlade Pro QP6520/30: review en ervaring

Posted in  Tech  on  februari 17, 2019 by  Jay0 comments
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Tech
 • /
 • Philips OneBlade Pro QP6520/30: review en ervaring

Vandaag geven we een uitgebreide review van de Philips OneBlade QP6520/30. Een zogenaamd ‘hybride’ scheerapparaat wat je vast wel eens ergens voorbij hebt zien komen. Ik heb de afgelopen maand de gelegenheid gehad om het eens uit te proberen, dus laten we eens kijken wat de mogelijkheden van dit apparaat zijn.


Als het gaat om hoe je jezelf presenteert, is persoonlijke verzorging net zo belangrijk als de kleding die je draagt. De mooiste en de best passende kleding doet immers niets voor jou als je niet dezelfde aandacht aan je haar, je baard, je stoppels, je bakkebaarden en een aantal andere plaatsen, waar mannen haren hebben, besteedt. We hebben het hier over een veelzijdig probleem waarvoor een multifunctioneel apparaat is vereist.

QP6520 philips

Wat kun je allemaal doen met de OneBlade Pro?

1. Scheren

Persoonlijk ben ik geen grote fan van een elektrisch scheerapparaat – ik geef de voorkeur aan een ‘ouderwets’ scheermes en scheerkwast – maar als je weinig tijd hebt is het fijn om een niet-analoge optie te hebben. Hoewel ik eigenlijk zelden een elektrisch scheerapparaat voor mijn gezicht gebruik, gebruik ik het wel om het haar in mijn nek bij te houden, dat na een bezoek aan de kapper te snel groeit. En de OneBlade Pro is het perfecte apparaat om dat onder controle te houden.

Als je de OneBlade Pro als een scheerapparaat gaat gebruiken, zijn er een paar dingen waarop je moet letten. Ten eerste is de kop flexibel en volgt het de contouren van je gezicht, waardoor je je zowel effectief als comfortabel kunt scheren. Bovendien integreert de unieke scheertechnologie van de OneBlade Pro een snel bewegend mesje – 200 bewegingen per seconde – met een dubbel beschermingssysteem voor een efficiënte en comfortabele scheerbeurt voor alle haarlengtes. Vanwege die snelheid kun je je scheren met of tegen de haarrichting in zonder bang te hoeven zijn voor irritatie.

En tot slot, ja, de OneBlade Pro kan zowel voor droog als nat scheren worden gebruikt.

nat scheren

2. Contouren

Of het nu om de bakkebaarden of de achterkant van je nek gaat, de OneBlade Pro snijdt comfortabel en snel een zeer strakke lijn. Je werkt met een dubbelzijdig mesje, zodat je in beide richtingen kunt scheren en een goed zicht hebt om elk haar die je snijdt te kunnen zien.

3. Trimmen

Verreweg een van mijn favoriete functies van de OneBlade Pro is de mogelijkheid om te kunnen trimmen. Ik vind het leuk om met stoppels rond te lopen (hoewel mijn moeder dat minder vindt) en er is een heel fijne lijn tussen mijn baard die precies de juiste lengte heeft of die iets te lang is. Met de 14 vergrendelbare lengte-instellingen heb ik ontelbare mogelijkheden.

philips oneblade pro prijs

Vanwege het aantal lengte-instellingen en het gemak waarmee je ze kunt veranderen, vind ik de OneBlade Pro een geweldig hulpmiddel om mezelf aan de randen van mijn haar een beetje te faden wanneer het na een paar dagen na een knipbeurt weer begint terug te groeien. En ik zou niet volledig zijn als ik het niet zou benoemen als een goed hulpmiddel voor het trimmen van lichaamshaar en je wenkbrauwen, waarvan de laatste eigenlijk een onderwerp is dat ik binnenkort gedetailleerd zal gaan bespreken.

Vergelijking met de Philips OneBlade QP2530/30

De OneBlade Pro heeft een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van de klassieke OneBlade die de aandacht en de extra investering waard zijn.

Eerst en vooral is de verstelbare precisiekam. In tegenstelling tot de eerste OneBlade, die slechts drie lengte-instellingen had (1, 3, 5mm), heeft de OneBlade Pro er 14 en kun je die snel van 0,4-10mm instellen.

Bij de eerste generatie OneBlade moest je het acht uur opladen voor 45 minuten gebruikstijd. Niet ideaal. Die kwestie is echter goed aangepakt. Met de OneBlade Pro krijgt je met slechts één uur opladen 90 minuten gebruikstijd. Best indrukwekkend, eerlijk gezegd. En je hebt een LED-stroomindicator, zodat je precies weet hoeveel gebruikstijd je nog hebt.

Conclusie

Het zal nu wel vrij duidelijk zijn dat de Philips OneBlade Pro een product is dat ik van harte onderschrijf. Laten we een aantal hoogtepunten samenvatten:

 • Snelle mesjes waardoor je comfortabel met en tegen de haargroeirichting kunt scheren
 • Trimhulpstuk met 14 lengte-instellingen dat perfect is voor stoppels, baarden, wenkbrauwen, het bijwerken van een fade en het trimmen van lichaamshaar
 • Kan voor nat en droog scheren worden gebruikt
 • Laadt snel op
 • De duurzame en lichtgewicht constructie maken dit een geweldige reisgenoot

De prijs voor een Philips OneBlade Pro bij Bol.com is € 69,95.Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>