Wat is het geschatte vermogen van Pieter Schoen en komt hij aan al dat geld?


  • Home
  • /
  • Luxury
  • /
  • Wat is het geschatte vermogen van Pieter Schoen en komt hij aan al dat geld?

Wellicht ken je Pieter Schoen van Dragons Den, het is misschien wel de meest ervaren investeerder van het panel van 5. Voor dit panel is een simpele aanmeldingsbrief niet genoeg, het eigen geld wat deze investeerders meenemen is namelijk ongelofelijk.

Het vermogen van Pieter Schoen is zo hoog opgelopen dat hij plaats 282 heeft bereikt in de welbekende Quote 500. Maar wie is deze Pieter Schoen dan eigenlijk? En hoe groot is het Pieter Schoen vermogen? 

Wat is het geschatte vermogen van Pieter Schoen?

Pieter Schoen heeft een geschat vermogen van 160 miljoen euro. Dit komt voort uit tientallen bedrijven waarin Pieter Schoen een belang heeft. Soms alleen, soms met meerdere investeringspartners.

Wie is Pieter Schoen?

Pieter Schoen is een succesvol ondernemer en oprichter van het energiebedrijf Nederlandse Energie Maatschappij. Het is een impulsief mens die graag zijn intuïtie volgt, plannen blijven niet op de plank liggen maar worden gelijk in een concreet jasje gestoken en tot uitvoering gebracht. Zijn motto is dan ook "gewoon doen". Misschien trekt het lezen hiervan jou net over de streep om dat ene idee wat jij je in je hoofd had wel te gaan doen.

Pieter Schoen heeft een geschat vermogen van 160 miljoen euro. Vanaf jongs af aan werd Pieter Schoen door zijn ouders al gestimuleerd om te ondernemen. Niet door hem geld te geven, maar juist het tegenovergestelde. Die 5 euro zakgeld die vele kinderen per week krijgen, bleef bij Pieter Schoen ver weg. Op eigen kracht verzamelde Schoen een vermogen door van alles te gaan verkopen, waterbedden, horloges en aanstekers waren hier een voorbeeld van.

Tijdens zijn studententijd heeft hij een onderneming opgezet samen met een vriend Harold Swinkels, van de kleine handeltjes van vroeger ging hij nu al snel naar iets serieuzer. Toen hij slechts een leeftijd had van 25 jaar kreeg hij een bod van 40 euro op zijn bedrijf. Velen zouden dit aannemen maar Schoen weigerde standvastig, achteraf geen slimme zet want het bedrijf ging anderhalf jaar later failliet.


Hoe komt Pieter schoen zoal aan zijn vermogen?

Het ondernemen zit in zijn bloed, dus nadat zijn bedrijf in zijn studententijd failliet ging hebben Harold Swinkels en hij zich herpakt. Na een uitgeverij en twee IT-bedrijven richt hij in 2005 de Nederlandse Energie Maatschappij op. Vanaf dat moment kreeg de Nederlandse consument de keuze op de energiemarkt. De campagne met Natasja Froger genaamd "ik zeg doen" sloeg aan. Een gigantisch aantal van consumenten stapten over en dit was nog maar het begin van de groei. In het jaar 2012 bereikte de NLE dat zeker 700.000 mensen bij het bedrijf waren aangesloten. In 2018 werd het bedrijf verkocht voor rond de €200 miljoen aan de Nuts Groep, 4e speler op de markt.

Het huis van Pieter SChoen

Wie echt mag spreken van welvaart is te vinden in de Straatweg in Rotterdam. Een aantal jaar gelden in 2013 heeft Pieter Schoen samen met zijn gezin een villa gekocht voor 5 miljoen met een hypotheek van 7,5 miljoen euro.

Aerial photography, Bird's-eye view, Island, Artificial island, Estate, Landscape, Photography, Architecture, Urban design, Mansion,  

Zoals vrijwel elke villa is deze ook vrijstaand, maar dan maar liefst op een ruime hectare grond. Allereerst was in het water een kunstobject met ruitvormen te vinden, maar hier moest Schoen niets van hebben. Gelukkig kon hij het zich zonder moeite veroorloven om dit object te laten verwijderen en hier een houten vlonder richting het eilandje te plaatsen. Ook mogen we de mini eilandjes met boom, het botenhuis en infinitypool niet vergeten.


Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>