3 Redenen waarom plastische chirurgie niet langer een taboe is!

Uit verschillende recente onderzoeken is gebleken dat het beeld over plastische chirurgie de afgelopen jaren flink is veranderd. Zo vinden mensen het steeds minder gek als iemand het heeft over plastische chirurgie of dit overweegt.

Bovendien is het zo dat men ook veel minder negatief denkt over de mensen die kiezen voor een plastische ingreep. Plastische chirurgie is tegenwoordig veel toegankelijker en niet meer slechts weggelegd voor rijke lui en BN’ers.

In dit artikel delen we een aantal redenen met je die ervoor hebben gezorgd dat het taboe op plastische chirurgie steeds minder is gaan worden!

1. Steeds vaker met een medische reden

Het beeld bestaat dat plastische chirurgie slechts wordt gedaan door mensen die extreem ijdel zijn en er beter uit willen zien. Dit is echter niet waar!

Tegenwoordig worden er steeds meer plastische operaties gedaan vanwege medische redenen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan littekens of brandwonden.

Stel je voor dat je een lelijke brandwond of litteken hebt waar je onzeker over bent, dan zou het toch enorm mooi zijn als je dit kan laten weghalen middels plastische chirurgie?

Of wat te denken van vrouwen die hun borsten te zwaar of te groot vinden? Het hebben van een grote boezem kan leiden tot rug, nek of schouderklachten. Door een borstverkleining te doen kan je dit oplossen.

2. Kan leiden tot meer zelfvertrouwen

Iedereen heeft wel bepaalde lichaamsgedeeltes waar hij of zij onzeker of is. Dit kan uiteindelijk leiden tot minder zelfvertrouwen waardoor je misschien wel ongelukkig wordt.

Het is eigenlijk hartstikke zonde om je leven te laten bepalen door een bepaalde onzekerheid over een gedeelte van je lichaam maar toch gebeurt het.

In dit soort gevallen kan plastische chirurgie een uitkomst zijn. Stel je wordt bijvoorbeeld op vroege leeftijd kaal, hoe mooi zou het dan zijn als je via plastische chirurgie haartransplantatie kan krijgen?

3. Plastische chirurgie steeds meer geaccepteerd

Onlangs is er een onderzoek gedaan waarbij er gekeken werd naar de mate waarin plastische chirurgie geaccepteerd werd door mensen in de samenleving.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat maar liefst 71%(!) aan gaf te denken dat de maatschappij over vijf jaar minder bevooroordeeld staat tegenover plastische chirurgie.

Ook kwam er uit dit onderzoek naar voren dat men zich steeds minder vaak schaamt om voor een correctie uit te komen. Al met al kunnen we dus concluderen dat plastische chirurgie steeds meer geaccepteerd wordt in onze samenleving.

Benieuwd naar het onderzoek? Klik hier om het hele onderzoek te lezen!