Hoe vouw je een pochet? 3 Manieren om je pochet te vouwen!

Het dragen van een pochet bij een stropdas en een vlinderstrik is de perfecte manier om je maatpak, colbert of gilet een persoonlijke twist te geven.

Wist je echter dat je rekening moet houden bij het dragen van een pochet bij bepaalde gelegenheden? Bij een enorm formele gelegenheid is het bijvoorbeeld gewenst om een klassiek wit pochetje te dragen. Is de gelegenheid juist niet formeel maar feestelijk? Dan mag er best een leuk design op je pochet zitten.

In dit artikel ontdek je hoe je een pochet het beste kan vouwen. Zo zullen we 3 unieke manieren met je delen om voor het vouwen van pochet!


1. De One Corner Up Fold vouw

Laten we beginnen met één van de bekendste manieren om je pochet te vouwen; de one corner up fold. Deze vouwwijze is enorm simpel maar toch elegant. Het mooie van deze vouw wijze is dat hij goed past bij verschillende gelegenheden. Denk hierbij aan business meetings maar ook galavoorstellingen.

2. De two Corner Up Fold vouw

Naast bovenstaande optie hebben we ook nog een andere variant op deze vouw wijze; de Two corner up fold. Het verschil tussen deze manier van je pochet vouwen is dat deze iets beter geschikt is voor minder formele gelegenheden.

Waar je wel op moet letten bij deze vouw wijze is de print op je pochet. Deze manier van vouwen leent zich namelijk het best voor effen pochetten. Het is dan ook niet aan te raden om deze vouw wijze te combineren met een pochet met een druk design.

3. Presidentiële vouwwijze

We zijn aangekomen bij de meest elegante manier om je pochet te dragen; de presidentiële vouwwijze! Hoe groot is een pochet is hierbij een belangrijk onderdeel. Wanneer je pochet namelijk te groot is zal deze vouwwijze lastig gaan worden.

Zoals we eerder al aangaven is dit de meest elegante manier om je pochet te dragen. Deze manier van vouwen leent zich dan ook perfect voor Black Tie of White Tie gelegenheden. Ook is het aan te raden om bij deze vouwwijze te kiezen voor effen pochet. Voorkeur kleur is hierbij wit.

Mensen zochten ook naar

  • Pochet vormen
  • Wanneer draag je een pochet
  • Pochet maken afmetingen