april 12

Prive detective worden; hoe doe je dat?

0  reacties

Het is een zeer mysterieus beroep; prive detective. We kennen allemaal de films wel van Sherlock Holmes. In de praktijk gaat het vaak heel anders. Toch kan het een zeer spannend beroep zijn. Maar hoe wordt je nou zelf een prive detective?


Hoe je begint

Je zal het echt zelf moeten doen. Online zijn er namelijk (bijna) geen prive detective vacatures te vinden en er is ook niet iets als een opleiding. Je zal dus zelf je eigen bedrijfje moeten opstarten.

Allereerst moet je een website hebben waar potentiële klanten je kunnen vinden. En je moet ook goed gevonden kunnen worden. Iemand die een privé detective nodig heeft zal namelijk zijn zoektocht beginnen op het internet.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een ‘prive rechercheur’ inhuren. De meest voorkomende is wanneer een van de partners het vermoeden heeft dat de ander vreemd gaat of een affaire heeft. In dat geval voer je een onderzoek uit naar overspel.

Lees hier het artikel over ‘Waarom vrouwen vreemdgaan

partner vreemdgaat
Weten of je partner vreemdgaat? Huur dan een rechercheur in

Het komt echter ook vaak voor dat ouders willen weten wat hun kinderen uitspoken. Niet heel ethisch maar het komt wel vaak voor. Een andere reden om een privedetective in te huren is wanneer een man of vrouw het vermoeden heeft dat hij of zij teveel alimentatie betaald. Dit is het geval wanneer iemand stiekem meer inkomsten heeft dan destijds in de rechtszaak is beweerd.

Andere veel voorkomende onderzoeken zijn whatsapp gedrag of het vinden van een vermist persoon.Afhankelijk van je eigen kennis en kunde kan je een klus aannemen. Een veelgestelde vraag is; “Kan een prive detective een ip adres achterhalen?”. Door jezelf te verdiepen in digitaal onderzoek zal je meer klussen kunnen binnenhalen.

Materiaal, regelgeving en geheimhouding

Om een privé detective te worden dien je ook over de juiste spullen te beschikken. Denk hierbij aan een goede camera, een verrekijker en gps trackers. Zorg wel dat je op de hoogte bent van de wet en de regelgeving. Wil je bijvoorbeeld op een specifieke locatie een camera plaatsen? Dan hangt het af van de situatie of dit mag of niet (openbare ruimte vs prive ruimte). Observeren mag in de meeste gevallen wel, maar het opnemen of tracken mag niet altijd.

Ook zal je altijd een geheimhouding hebben richting de opdrachtgever. Dit is van toepassing als de opdrachtgever een particulier is maar ook als het een bedrijf is.

Privé detective inhuren

Wil je niet zelf privé detective worden maar heb je er een nodig? Quso.nl en Ben Zuidema hebben beide een heel goed trackrecord en kunnen je helpen bij de meeste vraagstukken. De uiteindelijke prijs die je betaald hangt af van de situatie. Houd rekening met een uurtarief van minimaal 60€ en meer.

Mensen zochten ook naar:

  • prive detective kosten
  • bedrijfsrechercheur
  • onderzoek naar personeel
  • prive detective opleiding

Tags


You may also like

3 Verftrends van 2021!

3 Verftrends van 2021!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>