Een professionele kantoorinrichting is niet alleen belangrijk voor het realiseren van een fijne werkomgeving. Het is ook van invloed op de eerste indruk van de klant. Hoe zij een bedrijf zien. Verhuis je binnenkort van kantoor? Of kan jouw huidige kantoor wel een upgrade gebruiken? Dan is het goed om hier de nodige aandacht aan te besteden. Geen idee waar te beginnen? Laat je dan helpen door de volgende drie tips en ontwerp de kantoorinrichting die bij jou en het bedrijf past.

1. Voorbereidingen treffen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin daarom alvast met het bekijken van nieuwe design kantoormeubelen. Maak een moodboard van stijlen die je aanspreken. Hier kun je eventueel de populaire app Pinterest voor gebruiken. Zo zie je in één oogopslag welke kleuren, stijlen en materialen in de smaak vallen. Dit lijkt misschien gemakkelijk. Toch kan het inrichten van een kantoor best wel een beetje overweldigend voelen. Het is een grote ruimte en je hebt geen idee hoe je deze kunt indelen en hoe je het sfeervol doch professioneel laat ogen.  

Lukt het je niet om knopen door te hakken? Of vind je het gewoon erg lastig om zo’n grote ruimte op een goede manier in te richten? Zeker als er veel op het spel staat? Laat dan de boel de boel en schakel specialisten in om de projectinrichting voor jou te verzorgen. Dan weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan.

2. Passend bij het bedrijf

Tijdens het brainstormen is het ook goed om na te denken over het algehele gevoel wat bij jouw bedrijf past. Wat voor soort bedrijf heb je? Als advocatenkantoor zal je bijvoorbeeld een geheel andere stijl doorvoeren dan bij een creatief bedrijf. Waar je bij een creatief bedrijf volledig los kunt gaan met kunst en kleuren, zien we dat het bij advocatenkantoren er vaak veel rustiger uitziet. Dat betekent niet dat je ook niet op deze plekken een mooie eyecatcher kunt maken. Wel moet dit meer gereguleerd worden.

Kies er bij het inrichten van jouw kantoor dus voor om een look te creëren die past bij het imago van jouw bedrijf. Wat wil je naar de klant uitstralen? Ben je op zoek naar een speelse en creatieve look? Of ga je eerder voor de zakelijke uitstraling? Alles is mogelijk met de juiste meubels, kleuren en indeling.

3. Besteed voldoende aandacht aan een gezamenlijke ruimte

Het is van essentieel belang dat alle werknemers zich prettig voelen op kantoor. Dit draagt bij aan een betere werksfeer, betere relaties onderling en dus ook een hogere productiviteit. Veel kantoren kiezen tegenwoordig dan ook voor een gezamenlijk ruimte waar iedereen zich veilig kan terugtrekken. Bijvoorbeeld om even een telefoontje te plegen, wat te eten of gewoon samen van de pauze te genieten. Op deze plek mag je in tegenstelling tot de rest van het kantoor dan ook best wat meer uitpakken. Genieten van andere kleuren, stijlen en decoraties. Op die manier wordt het een mini huiskamer in een zakelijke setting.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>