Welke racefiets merken zijn er?

Fietsen is hot! Deze trend is de laatste jaren begonnen maar ook in 2019 blijft het aantal sportieve fietsers groeien. Meerdere racefiets merken spelen hier op in door het productaanbod uit te breiden. Steeds meer mensen pakken de racefiets voor een mooie tocht in plaats van het traditionele fitnessschool bezoekuurtje.


De voordelen? Sporten in de buitenlucht is toch veel lekkerder dan in een zweterig hok waar je elkaar net iets te vaak in de weg loopt. Veel mensen die willen beginnen met racefietsen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Nou is er heel veel te vertellen over waar je op moet letten bij het beginnen met racefietsen, maar daar komen we nog wel een andere keer op terug. In dit artikel willen we aandacht geven aan de vele racefiets merken die er zijn.

Beste racefiets merken

Naast de hele lijst zullen we extra aandacht besteden aan een aantal hele goede racefiets merken. Wat het beste racefiets merk is? Dat kunnen wij niet vertellen. Dat hangt af van de persoonlijke voorkeur. Een voorkeur die je meestal pas na een aantal jaar ervaring ontwikkelt. Menlife.nl raadt dan ook aan om op basis van prijs en looks een keuze te maken. Heb je al vrienden die ook deze hobby hebben? Dan kan je natuurlijk ook hun advies meenemen in jouw beslissing.

Bergamont

Dit van oorsprong Duitse merk heeft een uitgebreid aanbod van racefietsen. Hiermee willen ze voor elke consument een perfect product aanbieden. Sinds kort zijn er dan ook elektrische mountainbikes en racefietsen van Bergamont te koop. Ook voor een hard-tail racefiets is het merk uit St. Pauli een goede optie.

Beste racefiets merk

Giant

Onze top zou niet compleet zijn zonder Giant te behandelen. Giant is het grootste racefietsen merk van heel de wereld en het bekendste wielrenfiets merk. Met ruim 40 jaar ervaring en een gigantische afzetmarkt heeft Giant een groot voordeel; productontwikkeling. Hier wordt erg veel geld in gestopt en dat levert prachtige maar ook zeer functionele fietsen op. Giant is ook een van de grootste racefiets merken in het wielrennen. Het motto van Giant? Ride life, ride Giant.

racefiets merken overzicht

Liv

We kunnen er niet omheen. Vrouwen en dames beginnen ook last te krijgen van ‘race-koorts’.
Liv zag een gat in de markt en ontwikkelde specifieke bikes voor dames. De verschillen tussen een dames en heren racefiets zit hem in de details. Denk aan andere afmetingen van bijvoorbeeld de zadelbuis. Liv is onderdeel van Giant.

Liv

Sensa bikes

Een merk wat redelijk bekend is bij de fanatieke fietser. De meeste mensen zullen echter een wenkbrauw optrekken bij de naam Sensa. Toch is dit merk redelijk groot in de racefiets en trekking wereld. Van alle racefiets merken heeft Sensa de meest fanatieke fanbase. Het richt zich qua prijs over het algemeen aan de onderkant van de markt.

Sensa racefiets merk

Cube

Cube is de laatste jaren in zeer hoog tempo gegroeid. Ze zijn langzaam bezig om de grootste te worden in heel West Europa. En dat is niet alleen te danken aan de goede marketingafdeling van deze Duitse fietsenbouwer. De kwaliteit van de fietsen is gewoon heel erg goed en zorgt voor veel tevreden gebruikers. Zowel bij beginnende fietsers als de ervaren MTB’ers die je alleen op de zware onverharde routes vindt.

Cube racefiets

Scott

De eerste keer dat de naam Scott massaal rondging in de wereld van het wielrennen was in 1989.
De winnaar van de Ronde van Frankrijk reed op een fiets waarvan het stuur ontwikkeld was door Scott.
Hoewel Scott oorspronkelijk is begonnen met ontwikkelingen voor de Ski sport, kwamen racefietsen niet snel daarna. Revolutionaire designs en spectaculaire ontwikkelingen zijn kenmerkend voor dit racefiets merk.

Scott racefiets

Bianchi

Onze lijst met top 9 racefiets merken zou niet compleet zijn zonder het Italiaanse merk Bianchi. In Nederland zeker niet de grootste maar in een aantal andere West-Europese landen is Bianchi een van de meest verkochte merken. Zweden en Denemarken zijn een aantal van deze landen. Bianchi is een traditioneel merk dat altijd kwaliteit leveren. Ze kiezen er vaak voor om niet de eerste te zijn met nieuwe ontwikkelingen. Bianchi wacht liever tot het zeker is dat een nieuwe revolutie daadwerkelijk beter is voordat zij deze volgen.

Bianchi

Cannondale

Ook Cannondale is een Amerikaans merk. Cannondale pretendeert dankzij een specifieke benadering de hoogste kwaliteit te leveren. Met behulp van ‘system integration’ worden de beste vorken, frames en vering geproduceerd.

cannondale

Trek

Last but not least, Trek! Trek fietsen staan ook in de top 5 van populaire racefiets merken in Nederland. Verschillende populaire series zijn te koop bij een beperkt aantal fietsenwinkels in Nederland. De Trek 400 LM kwam als een van de beste MTB’s uit de jaarlijkse test. De meest bekende persoon die op een Trekfiets rijdt is Lance Armstrong. 7 x won hij de Tour de France op dit Amerikaanse merk (Wisconsin). Hoewel de huidige reputatie van Lance niet meer zo populair is heeft Trek in de gouden jaren veel geprofiteerd van de exposure die de Amerikaanse wielrenner met zich meebracht.

racefiets merk Trek

Naast bovenstaande topmerken vind je hier de volledige lijst met alle merken die bij ons bekend zijn:

ApexFezzariPassoni
ArgonautFocusPinarello
BassoFormigliPrincipia
BaumGiantRidley
BeOneGiosRih
BHGir’sRitte
BianchiGTRose
BottecchiaGuerciottiRossin
BMCHaibikeScapin
B’TWINIsaacScott
BullsJaegherSensa
CannondaleKogaShand
CanyonKTMSilverback
CarreraKuotaSimplon
CerveloLapierreSpecialized
CeepoLitespeedSpeedvagen
CinelliLookStevens
ColnagoMasiStoemper
CorratecMCipolliniStorck
CraddockMeridaTeschner
CubeMoozesTime
DaccordicicliMoserTrek
DedacciaiMuseeuwVanilla
De RosaNeil PrydeVan Nicholas
DuellNobleViner
Eddy MerckxNorcoVivelo
FeltOrbeaWilier

Conclusie

Amerikaanse en Duitse merken zijn sterk vertegenwoordigd in de top. De verschillen bij verschillende merken zitten hem in de details. Sommige merken gebruiken een net iets andere voorvork waarvan ze beweren dat dat het beste is. Vaak is dit echter heel persoonlijk en zijn de verschillen alleen te merken als je al een aantal jaar ervaring hebt. Laat je vooraf dan ook goed informeren wat je nodig hebt voor je eerste racefiets. Maar ga vooral uit van je gevoel. Zodra je jouw eerste rit hebt gemaakt zal je in een klap gegrepen zijn door het ‘racefiets virus’. Je wil deze rit natuurlijk finishen op een racefiets merk waar jij vanuit je gevoel een klik mee hebt.

Wat is jouw favoriete racefiets merk? Laat het ons weten in de comments. Wij zijn erg benieuwd!

Ook leuk: https://nieuwgroenendaal.nl 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>