Posted in  Luxury  on  juli 22, 2021 by  San0 comments

De Tour de France is weer begonnen. Het fietsfestijn in Frankrijk houdt vele wielfanaten thuis om de dagritten te bekijken die dwars door Frankrijk lopen. Het zet mensen ook aan om zelf of in groepjes te gaan fietsen bij voorkeur in licht glooiend landschap.

Fietsen in Limburg

De klassieke wielerronde Amstel Gold fietsen met de zware hellingen van Cauberg, Keutenberg en Gulperberg. Er zijn speciale routes uitgestippeld met een afstand van zo’n 90 kilometer. Vele routes lopen ook in de Belgische Voerstreek. Het heuvelland van Limburg biedt voor alle niveaus sportieve uitdagingen met de nodige serieuze beklimmingen. Veel routes beginnen en eindigen bij het drielanden punt in Vaals.

Volgauto’s in de Tour

Niet iedereen woont in Limburg dus dit betekent een autorit naar Vaals. Hoe nemen we de racefiets mee? Als tourliefhebber zie ik de racefietsen op het dak van de Skoda’s. De Octavia en de SUPERB kunnen zo’n zes reservefietsen op het dak meenemen voor het geval dat een van de renners panne heeft. Het is de vloot van Mavic die menig gestrande renner heeft geholpen door een vervangende racefiets te verstrekken. De SUPERB is in feite een rijdende fietswerkplaats want naast de fietsen is er een uitgebreid arsenaal van onderdelen.

Autodak

Op een sedan of hatchback kunnen racefietsen op het dak getransporteerd worden. De fietsdrager wordt op de dakrails geplaatst of met behulp van klemmen vastgezet. Per drager kan één fiets meegenomen worden. Bij twee fietsen heb je meerdere fietsdragers nodig. Een aluminium racefiets weegt gemiddeld net geen 7 kilogram, maar er zijn ook lichtgewicht fietsen die voorzien zijn van een carbon fietsframe. Er zijn wel verschillen in fietsdragers. Of de fiets wordt met voorwiel gemonteerd of aan de voorvork waarbij het voorwiel van de fiets wordt verwijderd. Let wel op de totale hoogte die mag namelijk niet meer zijn dan vier meter.

Liever niet hoog tillen dan is er een alternatief namelijk de fietsendrager op achterklep. Er zijn universele fietsendragers die met klemmen en haken tijdelijk wordt bevestigd zonder de auto te beschadigen. Min puntje is de beperkte beschikbaarheid van de bergruimte. Eerst inpakken en daarna de fietsen bevestigen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>