Onder refurbished telefoons worden toestellen verstaan die eerder zijn gebruikt. Occasion of tweedehands smartphones dus. Toch zijn beide laatstgenoemde termen niet geheel dekkend en is refurbished een treffend begrip om de gebruikte telefoons mee te benoemen. De telefoons zijn namelijk flink opgeknapt, zodat ze weer als nieuw zijn.

De buitenkant van de telefoon is grondig schoongemaakt, maar ook de behuizing en binnenzijde zijn goed gereinigd. Eventueel worden defecte of minder goed werkende onderdelen, als dat nodig is, bij refurbished smartphones, zoals de refurbished iPhone 8 plus of een refurbished iPhone XR, vervangen door nieuwe onderdelen.


De 3 beste modellen volgens ons

Er zijn drie fraaie refurbished toestellen die je zeker in overweging moet nemen als je op zoek bent naar een andere smartphone, namelijk de refurbished iPhone 8 plus, refurbished iPhone XR en de Samsung S9. Wat maakt deze refurbished smartphones zo uniek?

iPhone 8 plus

Laten we beginnen met de prachtige refurbished iPhone 8 plus. De iPhone 8 plus is om meerdere redenen een van de populairste refurbished toestellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Een van de grootste voordelen van de iPhone 8 plus is het grote gebruiksgemak. Zo kun je alle Apple producten snel synchroniseren en bijvoorbeeld Siri als spraakassistent gebruiken.

Maak je foto’s op je iPhone, dan kun je deze direct laten doorsturen naar je MacBook. Andere voordelen van de iPhone 8 plus zijn het grote scherm en de twee 12-megapixel lenzen op het toestel, die voor vlijmscherpe foto’s zorgen.

Ten slotte is de iPhone 8 plus van supersterk glas gemaakt en daardoor nauwelijks tot niet stuk te krijgen.

iPhone XR

Een andere aanrader is een refurbished iPhone XR. De iPhone XR is ontworpen in uiteenlopende kleuren en heeft een prachtig design. Naast dit visuele voordeel is de iPhone XR een toestel met een uitstekende 12-megapixelcamera, die mooie foto’s maakt. Een derde voordeel van dit toestel is de lange batterijduur.

Eén dag intensief gebruik kan gemakkelijk, terwijl je soms zonder op te laden ook de twee dagen haalt. Een prima toestel dus!

Bron: top-x.nl

Samsung A9

Ten slotte kun je nog geen voor de Samsung A9 uit 2018 als je een goede refurbished smartphone zoekt. De Samsung A9 beschikt over maar liefst vier camera’s en heeft met een met 1080 bij 2220 pixels een prima resolutie. Het fijne aan dit model smartphone is daarnaast het scherm: deze is niet te klein, maar zeker ook niet te groot. Een heerlijk toestel dus!

De voordelen van refurbished telefoons

Refurbished telefoons hebben flink wat voordelen vergeleken met nieuwe toestellen. Een van de belangrijkste is pluspunten van dit type telefoon is de voordelige prijs. Kies je voor een refurbished toestel, dan bespaar je al snel 30 tot soms wel 60 procent op de totaalkosten.

Ten tweede is het fijn dat je daardoor een toestel hebt dat nagenoeg nieuw is en niet veel minder presteert dan een compleet nieuwe smartphone. Refurbished toestellen worden tegenwoordig namelijk op ruim vijftig punten gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt, vernieuwd en/of hersteld.

Prettig aan refurbished toestellen is verder dat je hiermee iets goeds doet voor het milieu. Je bespaart met een refurbished exemplaar veel grondstoffen, doordat toestellen hergebruikt worden. Op deze manier lever je een kleine, maar fijne bijdrage aan de vermindering van de mondiale CO2-uitstoot.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>