7 Redenen om Afrika te bezoeken!

Mannen, vergeet de Costa del Sol, een weekend naar Rome of snowboarden in Oostenrijk. Als je een écht avontuur wil aangaan, moet je richting Afrika. Dit diverse continent biedt bijzondere culturen, prachtige landschappen en activiteiten die je alleen in Afrika vindt.

Waar continenten als Europa, Azië en Midden- en Zuid-Amerika al redelijk ontdekt zijn, is Afrika vooral populair bij ouderen of safari-liefhebbers. Dat, terwijl er zo veel te beleven is!

Geniet van de vrijheid

Droom jij van een roadtrip langs schitterende natuur, waar je niet constant andere reizigers tegen komt? Dan is Afrika the place to be!

Zuid-Afrika is het meest bezochte land en de ideale plek om je eerste roadtrip in Afrika te maken. Als je liever wat meer avontuur zoekt, ga dan richting Namibië, Botswana, Zimbabwe, Madagascar of Zambia.

Garantie voor avontuur

Overal is iets te beleven in Afrika. Bijna iedereen die hier komt, komt voor de safari’s. Begrijpelijk, maar ook redelijk standaard! Als je een keer wat anders wil is dat goed mogelijk.

Skydiven boven de oceaan, swings boven diepe canyons, duiken op de meest bizarre plekken, vulkanen beklimmen, kamperen in de woestijn of met een microlight over de Victoria Falls in Zambia vliegen. Het kan hier allemaal!

Check uit van social media

Merk je dat je vaak op je telefoon zit? Niet in Afrika! Niet omdat het internet zo slecht is, maar omdat er zo veel te doen is.

Vergeet je Instagram pagina, je werkmail of die eindeloze stroom aan Whatsappjes. Geniet van de rust, het avontuur en de uitgestrekte vlaktes van Afrika. Facebook en Instagram overleven het wel zonder jou.

Ontdek de diversiteit

We noemden het al eerder. Veel mensen komen hier voor safari’s en de grootste denkfout van mensen, is dat ze denken dat er in Afrika niets anders te doen is dan olifanten spotten.

Afrika is diverser dan je denkt. Je vindt er bruisende steden, hippe bars, prachtige stranden, een bijzondere cultuur en super vriendelijke locals.

Laat je niet gek maken door de media

Oma schrikt zich een ongeluk als je vertelt dat je naar Afrika gaat. Volgens alle nieuwszenders is Afrika nu eenmaal ontzettend gevaarlijk. Geloof niet alles wat je leest en hoort.


Afrika is niet onveilig zolang je logisch nadenkt. De locals zijn ontzettend vriendelijk, open en nieuwsgierig naar je verhaal. De gastvrijheid is bewonderenswaardig.

Afrika is ook voor solo reizigers

Afrika staat waarschijnlijk niet bovenaan het lijstje bij mannen die alleen op reis gaan. Niet heel gek, want het is vooral populair onder oudere reizigers en stelletjes.

Toch is Afrika niet alleen geschikt voor die doelgroep. Er zijn veel plekken waar je andere reizigers kunt ontmoeten. Kaapstad is een van de hipste steden ter wereld, vol met toffe plekken om reizigers te ontmoeten. Maar ook in Zanzibar, Marokko of Egypte zijn ideale plekken om andere reizigers te ontmoeten.

Ontdek de stranden

Vaak lees je over de stranden van de Malediven, Mexico of Fiji. Er wordt bijna nooit geschreven over de stranden in Afrika, terwijl je hier misschien wel de mooiste stranden ter wereld vindt.

Wat denk je van de Seychellen? Of de kust van Madagascar, de Wild Coast van Zuid-Afrika, de Comoren, de eilanden van Mauritius of het onbekende strandparadijs Sao Tomé en Principe? Keuze genoeg!

Wil je meer weten over Afrika? Lees dan alles over Afrika op Reis-Expert.nl.