Reizen terwijl je slaapt: ontdek de Nightjet

Posted in  Travel  on  mei 13, 2022 by  San0 comments

Ben je op zoek naar een voordelige én handige manier om op reis te gaan? Overweeg dan eens om de Nightjet te nemen. De Nightjet van de NS is een trein die je veilig en voordelig naar veel mooie bestemmingen brengt. Het grote voordeel hiervan is dat je ’s nachts reist en de reisduur korter is dan wanneer je met de auto gaat. Je houdt dus tijd over in je vakantie! Lees in deze blog meer over deze manier van reizen. 

Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

De Nightjet is een uitstekende mogelijkheid wanneer je van plan bent om te reizen naar Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk. Je kunt dan namelijk vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem met deze trein rechtstreeks reizen naar Wenen, München, Innsbruck, Basel en Zürich. Je maakt voor de Nightjet een aparte reservering. Je kunt natuurlijk ook vanaf andere stations in Nederland reizen met je reguliere OV-chipkaart. 

Slapen, liggen of zitten

Een reis met de Nightjet is helemaal naar je persoonlijke voorkeuren aan te passen. Zo kun je ervoor kiezen om een slaap-, lig- of zitplaats te reserveren. Kies je voor een slaapplaats? Dan zijn de bedden voorzien van beddengoed en is er een wastafel aanwezig met toiletartikelen. Je kunt ook gaan voor een eersteklas compartiment en gebruikmaken van een eigen badkamer. Als je niet wil slapen in de trein kun je ook een zit- of ligplaats boeken. Let er wel op dat de compartimenten voor meerdere personen zijn en je ze waarschijnlijk wel moet delen. Er zijn ook privécompartimenten te boeken voor één tot drie personen. 

Bagage of fiets

Ben je van plan met veel bagage te reizen? Let dan goed op, want je mag in de nachttrein per persoon één koffer en een stuk handbagage meenemen in verband met de beperkte bagageruimte. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het opbergen ervan in de bagagerekken in het voertuig. Houd er ook rekening mee dat er beperkt ruimte is om een fiets mee te nemen. Het kan wel, mits je de fiets demonteert en verpakt in een fietshoes of fietskoffer.

Consumpties aan boord

Bij iedere soort plaats is er de mogelijkheid tot een ontbijt of andere consumpties. Zo krijg je een welkomstpakket met een aperitief, snack en mineraalwater. Daarnaast kun je een ontbijt laten serveren. Ook in de compartimenten met zitplaatsen kun je gebruikmaken van de versnaperingen die verkrijgbaar zijn in de slaap- en ligplaatsen.

Extra tip: vrouwelijke reizigers hebben de mogelijkheid om voor een speciaal compartiment voor alleen vrouwen te kiezen. Deze plekken dienen wel gereserveerd te worden via het NS International Service Center.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>