Posted in  Travel  on  januari 7, 2022 by  San0 comments

Een echte avonturier houdt van ontdekken. Hij staat open voor nieuwe dingen, gaat er graag op uit en laat zich door niets tegenhouden. In tijden waarin het vliegen naar verre oorden lastig is, moet je creatief zijn. Hoe gaaf is het om er zelfstandig op uit te trekken en Europa te ontdekken? Of je dit nu met een camper, een fiets of auto doet. Dat maakt niet uit. Je kunt tegenwoordig zelfs goedkoop als particulier een tweedehands auto leasen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk een geweldige trip te maken. In dit artikel geven wij jou 5 fantastische bestemmingen voor de ultieme roadtrip door Europa.

On the road met je eigen auto

Er komen vanzelfsprekend een aantal dingen om de hoek kijken bij het maken van een roadtrip. In principe wordt een roadtrip gezien als een reis per busje, auto of camper. Via deze manier kun je veel zien en ben je lekker onderweg. Vooral in Europa zijn de mogelijkheden voor een roadtrip aanzienlijk. 


Voor de campingliefhebber is het belangrijk een aantal goede kampeerspullen te hebben. Denk hierbij aan een tent, een luchtbed, stoelen en een fijne tafel. Let wel op dat er een mooi vakje in de stoel zit om jouw biertje in te plaatsen. In principe is er niet veel nodig bij het kamperen in Europa. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Zo lang je ’s avonds maar kunt genieten van een heerlijk kampvuurtje.

Een andere mogelijkheid is om nachtjes te boeken via Airbnb of andere boekingssites. Zo kun je overdag lekker rondrijden in jouw lease-auto en hoef je ‘s ochtends en ’s avonds alleen maar in en uit te checken. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Het gaat echter vooral om de beleving van het onderweg zijn. Je ziet zoveel meer dan je denkt. 

Welke plekken kun je bezoeken in Europa?

Wanneer je vanuit Nederland vertrekt kun je al verschillende kanten op. Ben jij een strandliefhebber? Of ben je meer een stadsmens en houd je van historische gebeurtenissen? Misschien wil je dit het liefste combineren. We geven jou een aantal tips voor een onvergetelijke trip door Europa:

1. Normandië

Redelijk dicht bij de Belgische grens ligt het Franse Normandië. Misschien heb je er wel eens van gehoord tijdens een oorlogsfilm. Dit gebied ademt historie en je wordt op veel plekken dan ook herinnert aan de gruweldaden in de Tweede Wereldoorlog. Bezoek zeker de gigantische begraafplaatsen of de plek waar D-Day plaatsvond. Een erg interessante bestemming om jouw roadtrip mee te beginnen. 

2. De Cote d’Azur

De Franse Zuidkust is één van de mooiste van Europa. Een mooie blauwe zee en prachtige steden, zoals Nice en Monaco. Deze plek is overigens zeker goed voor mensen die van luxe houden. De sportwagens vliegen je om de horen en er varen jachten die groter zijn dan een gemiddeld huis. Deze plek is de perfecte locatie om de grens met Italië over te gaan. Zorg hier wel dat je creditcard een limiet heeft. 

3. Cinque Terre

Een van de mooiste plekken van Italië is Cinque Terre. Dit kustgebied bestaat uit vijf plaatsjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze plekjes zijn zelf niet met de auto te bereiken, maar je kunt gemakkelijk parkeren bij omliggende treinstations. Cinque Terre staat bekend om haar prachtige stranden, gave wijngaarden en fijne sfeer. Om over het fantastische eten maar te zwijgen.

4. De watervallen van Plitvice

Een roadtrip door Europa is niet compleet zonder het zien van prachtige natuur. En daarvoor zit je in Europa op de goede plek. Wat te denken van Kroatië? Met name het Nationaal Park Plitvicemeren is sprookjesachtig. Het water van deze meren is prachtig blauw en lijken soms wel nep. Deze geweldige watervallen zijn letterlijk een paradijs op aarde.

5. Krakau & Auschwitz

Om het rondje mooi af te maken sluiten we af met een geweldige trip naar Krakau. Deze stad in Polen staat bol van de gezelligheid en is een typische Oostblok stad. De prachtige gebouwen en geweldige horecagelegenheden zijn er in overvloed. Wanneer je in Krakau bent, ben je haast verplicht een bezoek te brengen aan het oude concentratiekamp Auschwitz. Een adembenemende belevenis die je doet realiseren hoe erg deze gebeurtenissen zijn geweest.

Tijdens deze roadtrip heb je verschillende dingen kunnen zien van Europa. Van prachtige natuurverschijnselen als de watervallen tot de intense historie van Auschwitz. Gooi die tank dus maar snel vol, pak je koffers en geniet van het leven on the road

P.S. Onze redactie is vorige maand naar Sonderborg in denemarken geweest. Dit is ons zo erg bevallen dat we deze wel aan ons lijstje moesten toevoegen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>