Bij het roken van voedsel is hout een onmisbaar ingrediënt. Het wordt vaak gebruikt als een manier om extra smaak aan het gerecht toe te voegen, naast kruiden en sauzen. Turn Don’t Burn is een BBQ shop die rookhout verkoopt in veel verschillende vormen en van veel verschillende houtsoorten. Allemaal met hun eigen unieke smaakprofiel. In dit artikel verkennen we alles wat je moet weten over rookhout, zodat je je volgende BBQ-gerecht nog lekkerder kunt maken!

Rookhout geeft je barbecuegerechten een heerlijke rooksmaak

Rookhout wordt verbrand in een rookoven of BBQ, en de resulterende rook geeft een heerlijke rooksmaak aan je eten. Het soort hout dat je gebruikt heeft invloed op de smaak van je gerookte eten. Hickory rookhout produceert bijvoorbeeld een sterke, scherpe smaak die perfect is voor varkensvlees. Terwijl fruithout zoals appel en kers een mildere, zoetere smaak produceren die ideaal is voor kip en vis. Experimenteer dus met verschillende houtsoorten tot je de perfecte smaak voor je smaakpapillen vindt! 

Verschillende soorten rookhout voor op de BBQ geven verschillende smaken

Er zijn twee hoofdsoorten rookhout in de BBQ shop: hardhout en zachthout. Hardhout is dichter dan zachthout en doet er langer over om te ontbranden. Ze produceren ook meer rook en hebben een hoger koolstofgehalte. Dit betekent dat ze perfect zijn voor het warm roken van vlees zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees gedurende langere tijd. Terwijl zachthout lichter is en gemakkelijker aan te steken. Ze hebben een lager koolstofgehalte waardoor ze beter geschikt zijn voor het koud roken van delicaat voedsel zoals kaas en vis. 

Maak indruk 

Als je indruk wilt maken op je vrienden en familie met je barbecuekunsten, dan is het gebruik van rookhout uit de BBQ shop Turn Don’t Burn een geweldige manier om dat te doen! Als je onze tips volgt over het kiezen van de juiste houtsoort en rooktijd, kun je prachtige gerechten maken die vol smaak zijn. In voor iets nieuws? Waarom probeer je dan niet je eigen gerookt zout of suiker te maken?  

Rookhout kan worden gebruikt voor zowel warm als koud roken 

Zoals we al eerder hebben gezegd, is hardhout beter geschikt voor het warm roken van vlees gedurende langere tijd. Terwijl zachthout beter is voor het koud roken van delicaat voedsel zoals kaas en vis. Maar wist je dat je rookhout ook kunt gebruiken voor zowel warm als koud roken? Laat de houtsnippers 30 minuten in water weken voordat je ze gaat toevoegen aan je BBQ of rookoven. Zo voorkom je dat ze te snel ontbranden en dat ze te veel rooksmaak aan je eten toevoegen. 

Turn Don’t is Burn dé BBQ shop voor je rookhout

Bij Turn Don’t Burn begrijpen ze dat rookhout een cruciale rol speelt bij het bereiken van het perfecte BBQ gerecht. Daarom kopen ze het hout zorgvuldig seizoensgebonden in, zodat de smaak en het aroma het gerookte voedsel aanvullen. Met hun handige online bestelsysteem kun je een voorraad rookhout bbq van je voorkeur inslaan zonder ooit het comfort van je eigen achtertuin te verlaten.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>