juli 7

Nieuwe salontafel? Deze tips helpen je op weg!

0  reacties

Eén of meerdere salontafels kopen als blikvanger in je woning, dat is geen alledaagse uitgave. Het is dan ook niet vreemd dat je niet over één nacht ijs gaat en een weloverwogen beslissing maakt, maar waar begin je? Van welk materiaal is de tafel gemaakt? Kies je voor hout, een marmer tafelblad of een combinatie van verschillende materialen? En, wat zijn de ideale afmetingen van een salontafel? We kunnen dus wel stellen dat er nogal wat spreekwoordelijke knopen doorgehakt moeten worden. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg!


1. Welk materiaalsoort kies je?

Laten we beginnen bij het materiaalsoort. Het materiaal vormt namelijk een belangrijke uitstraling van de tafel. Het is en blijft erg persoonlijk en dat is natuurlijk prima. Veel mensen kiezen nog steeds voor een houtsoort, omdat dit materiaal erg duurzaam is en in vrijwel ieder interieur goed tot z’n recht komt. Kies je voor bewerkt of onbewerkt hout? Als je er zeker van wilt zijn dat de tafel tegen een stootje kan, dan kun je beter kiezen voor een behandeld tafelblad. Zo voorkom je dat de tafel binnen de kortste keren vlekken en kringen heeft, maar behoudt de tafel wel z’n charme. 

2. Past de salontafel in de ruimte?

We komen bij de tweede hindernis die genomen moet worden: Past de tafel nog wel in de ruimte? Een salontafel mag niet te groot of te klein gekocht worden. De meeste salontafels hebben standaardmaten van ongeveer 160 centimeter lengte en een breedte van gemiddeld 70 centimeter. Uiteraard kun je van de standaardafmetingen afwijken als dit de ruimte ten goede komt. Een vierkante salontafel kan namelijk ook een uitstekende optie zijn! Wat je keuze ook gaat worden, probeer de salontafel altijd in een woonwinkel te bekijken.

Een online aankoop is wat risicovoller, omdat je een afweging moet maken op basis van een plaatje op internet. Dit risico kan overigens wel tot een minimum beperkt worden door een handige lifehack. Als je een stuk karton uitknipt in de afmetingen van de tafel en deze op de grond legt, krijg je een duidelijk beeld hoeveel ruimte de salontafel gaat innemen. Wil je ook een duidelijk beeld krijgen van de tafelhoogte? Leg de mal dan op tafelhoogte, zodat je ook een goed beeld krijgt van de hoogte van het tafelblad.

3. Decoreer de salontafel

Last but not least. Ook de salontafel kan extra gestyled worden met een aantal hippe accessoires en ook planten doen het altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas met bloemstuk of kies voor een stapel boeken of tijdschriften. Succes! 


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>