Samsung Galaxy S22: alles wat je moet weten over het model

Posted in  Tech  on  september 19, 2022 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tech
  • /
  • Samsung Galaxy S22: alles wat je moet weten over het model

De Galaxy S22, die begin 2022 door Samsung werd gelanceerd, is een smartphone met een aantrekkelijk ontwerp en belangrijke functies. Een van de hoogtepunten van het model is het 6,1 inch Dynamic AMOLED 2x display, een ideaal formaat voor comfortabel gebruik. Bovendien biedt het een grote vloeiendheid met zijn ondersteuning voor 120 hz variabele vernieuwingsfrequentie.

Een ander sterk punt van de Galaxy S22 zijn de prestaties. De Snapdragon 8 Gen 1-chip in combinatie met 8 GB RAM biedt immers hoge prestaties voor elke taak. Zonder twijfel een geweldige optie voor wie meerdere jaren met hetzelfde toestel wil doorbrengen.

Batterij en systeem

Als de Galaxy S22 gebruikers bevalt op het gebied van prestaties, kunnen we niet hetzelfde zeggen op het gebied van de batterij. Helaas is de capaciteit van 3.700 mAh naar huidige maatstaven te weinig. Dat betekent dat wie dit model koopt, de batterij de hele dag door moet opladen.

Het model beschikt over Android 12-besturingssysteem onder de One UI 4.1-interface. Gelukkig belooft Samsung tot 4 jaar Android-updates en 5 jaar beveiligingsupdates. Ook brengt de One UI-interface verschillende interessante functies, zoals de mogelijkheid om apps te dupliceren en de DeX-modus.

Camera’s & Ontwerp

Voor foto’s ruilt de Galaxy S22 de 12MP hoofdlens in voor een krachtigere 50MP sensor met OIS (optische beeldstabilisatie). In de praktijk legt deze lens foto’s en video’s vast met een geweldige kwaliteit.

Voor wie graag zoomfoto’s maakt, beschikt het toestel ook over een 10MP lens met OIS. Er is ook een 12MP ultrawide camera en een 10MP frontsensor die geweldige foto’s maken. Bovendien maken alle sensoren opnamen in 4K met 60 FPS en ondersteunen ze de nachtmodus voor scherpere foto’s bij weinig licht.

Een ander hoogtepunt van het toestel is het mooie ontwerp en de constructie. Met IP68 en een Gorilla Glass Victus glazen achterkant, geeft de Galaxy S22 de indruk van een goed gebouwd en modern toestel.

De S22 is compacter dan het vorige model, wat ons doet geloven dat Samsung zich heeft gericht op iPhone 13-gebruikers, aangezien de twee even groot en dik zijn en een vergelijkbaar gewicht hebben. Dit zou een interessante strategie kunnen zijn om potentiële klanten te winnen van het concurrerende merk.

De metalen zijkanten vormen niet langer één geheel met het camera blok aan de achterkant, maar de bouwkwaliteit is nog steeds even goed als bij het vorige model.

Scherm en geluid

In vergelijking met zijn voorganger is het scherm van de Galaxy S22 gekrompen van 6,2 inch naar 6,1 inch. Het lijkt misschien alsof er weinig veranderd is. Het nu minder verticale formaat maakt het toestel aanzienlijk compacter. Het gekozen paneel is Dynamic AMOLED 2X 120 Hz, dat weliswaar dezelfde specificaties heeft als voorheen, maar iets beter is.

Het helderheidsniveau is sterker, maar hier verliest de S22 het van zijn premium versie. De Plus bereikt een veel grotere helderheid, maar Samsung heeft in de eenvoudigere versie ook de Vision Booster-functie opgenomen, die helpt het zicht op zonnige dagen te verbeteren.

Opmerkelijk is dat het geluid gedeelte niet is aangetast en dat de S22 stereogeluid heeft met dezelfde kracht en kwaliteit als de S22 Plus. Het is een apparaat dat elke film of muziek met goede getrouwheid kan afspelen, met goed verdeelde lage, midden- en hoge tonen.

Verder lezen?

Bekijk onze tech categorie!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>