april 23

Goed voor jouw voeten zorgen tijdens en na een lange werkdag

0  reacties

Als je begint met een nieuwe baan waar je erg actief bent, dan is het vaak enorm wennen voor je voeten. Zeker als je veel moet staan of lopen en je dit vanuit je vorige baan niet gewend bent, kan dit veel impact hebben op je voeten. Met name je eerste dagen voelen vaak zwaar aan op je voeten. Wat kun je hieraan doen en hoe maak je het allemaal wat fijner voor je voeten?

Het dragen van goede schoenen

Goede schoenen zijn tijdens een baan als deze écht cruciaal. Je staat nou eenmaal veel op je voeten en moet je voeten goed beschermen. Door de juiste werkschoenen te dragen, belast je je voeten zo min mogelijk. Het juiste paar werkschoenen haalt dan ook veel druk van je voeten af. Zorg ervoor dat jouw schoenen perfect zitten. Ga niet akkoord met een paar dat ‘oké’ zit, maar schaf een paar schoenen aan waar jouw voet perfect in past. Pas je schoenen dus ook altijd en zorg ervoor dat je altijd een klein stukje gelopen hebt in huis, voordat je ze daadwerkelijk koopt. Hierdoor weet je of jouw nieuwe Puma werkschoenen van Proforto goed passen. Let wel altijd goed op de retourvoorwaarden van een bedrijf. Mochten de schoenen niet passen, kunnen ze nog worden teruggestuurd. 

Natuurlijk heb je wel de last dat je nieuwe schoenen vaak nog in moet lopen en als je een stevige schoen voor het eerst draagt, kan dit na een tijdje ook oncomfortabel worden. Daarom is het slim als je je goed voorbereidt met een paar dikke maar luchtdoorlatende sokken en eventueel een blarenpleister, zodat je van blaren geen last gaat krijgen terwijl je jouw schoenen inloopt.

Ontspanning

Na een lange dag heb je waarschijnlijk last van je voeten gekregen. Dan is het belangrijk dat je je voeten rust gunt en ze laat ontspannen. Ga ’s avonds met een paar lekkere warme sokken op de bank zitten en masseer ze eventueel met wat zachte lotion. Heb je toch last gekregen van een blaar? Zorg hier goed voor en prik hem niet door, maar laat het rusten onder een blarenpleister. Eventueel kun je je voeten in een voetenbadje doen om ze zo helemaal tot rust te laten komen en klaar te maken voor je volgende werkdag.

Kiezen op elkaar

Het is onvermijdelijk dat je na een paar dagen intensief werken je toch last krijgt van je voeten. Het is aan het begin nou eenmaal wennen en het is niet gek dat je dan last hebt van je voeten. Het wordt even doorbijten. Doe je kiezen op elkaar en ga door tot jij en je lichaam helemaal zijn gewend aan je nieuwe werk.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>