De 4 beste apps om je android telefoon op te schonen

Hoewel Android ten opzichte van andere mobiele systemen zeker zijn voordelen heeft, zijn er toch ook enkele voor de hand liggende beperkingen. Zo hebben android telefoons  de neiging om sneller langzamer te worden. Binnen een jaar begint de telefoon vaak al trager te worden en gaan de apps veel langzamer open dan normaal. Dit is – ondanks de vele inspanningen van Google- nog altijd één van de grootste zorgen, die de gebruikers van Android hebben. Deze problemen kunnen echter wel snel worden opgelost.


Ook wel bekend als opschoon apps, hebben deze apps de neiging om alle achtergrondtaken te sluiten, cachebestanden te legen en andere onnodige rommel van je smartphone of tablet te verwijderen. Als je een telefoon hebt die moeite heeft om je snelheid bij te houden kunnen deze schoonmaak apps je helpen.

We gaan in dit artikel enkele van de beste opschoon apps, die er beschikbaar zijn voor Android, met je bespreken. Misschien ken je een aantal van deze namen al, maar we hebben er ook voor gezorgd dat we een aantal minder bekende namen in de lijst hebben opgenomen, dus laten we maar eens snel gaan kijken.

App 1: Clean Master

Clean Master

Een populaire ontwikkelaar, Cheetah Mobile, heeft zijn eigen opschoon app voor Android, eenvoudigweg bekend als Clean Master, ontwikkeld. Naast het opschonen van je apparaat, bevat het ook enkele extra functies, zoals een map aanleggen voor je privéfoto’s om zo je galerij te beschermen. De foto’s worden gecodeerd in de map opgeslagen en zijn op deze manier goed beveiligd tegen nieuwsgierige blikken. Een wifi-beveiligingsfunctie detecteert onveilige wifi-netwerken en vraagt je onmiddellijk om te voorkomen dat je apparaat kan worden gehackt door derden.

Naast al deze functies, kan de app je ook nog helpen om de levensduur van je batterij te verbeteren door apps, die op de achtergrond draaien en die in je RAM-geheugen zitten, af te sluiten. Bovendien kun je met de Game Master-functie de laadtijden van zware GPU-games verbeteren en de ervaring van het gebruik van het apparaat in het algemeen verbeteren. Als je weinig ruimte hebt en sommige apps wilt wissen, kun je met Clean Master een back-up maken en deze dienovereenkomstig ook weer verwijderen. Voor alle functies, die het omvat, is Clean Master zeker één van de beste opschoon apps die er te vinden zijn.

Net als de apps die we hierboven al hebben besproken, is dit ook een gratis aanbieding en wordt deze dus geleverd met advertenties. Er zijn echter geen in-app-aankopen mogelijk.

App 2: Ace Cleaner

Ace Cleaner

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze app de nummer één als het gaat om het opschonen van apparaten en geloof ons nou maar, het doet zijn naam zeker eer aan. De app kan je apparaat opschonen en onnodige rommel inclusief cachebestanden, die gedurende een bepaalde periode zijn gegenereerd, legen en verwijderen. De knop om met die ene tik de prestaties van het apparaat te verbeteren, is hier ook aanwezig. Daarnaast vind je hier ook een app-vergrendeling, een back-up van de bulk-app en een verwijderingsfunctie, evenals een niet-storingsmodus om het aantal meldingen dat je krijgt te kunnen verminderen.

App 3: CCleaner

CCC CLeannerr

Ja, het is dezelfde CCleaner die wordt gebruikt om de schijfruimte op de desktop op te schonen. Net als Clean Master is CCleaner een multifunctionele app, die zijn best doet om de troep op het apparaat te analyseren en op te schonen en onnodige dingen te verwijderen. Daarom werkt het gewoon prima.

De belangrijkste functie is de Cleaner-functie waarmee de cachegegevens uit de apps kunnen worden gewist, mappen kunnen worden leeggemaakt en de browser- en de telefoongeschiedenis kunnen worden verwijderd. De App Manager is een eenvoudige interface voor het kiezen van meerdere apps voor het ongedaan maken van de installatie. Ten slotte bewaakt de pagina Systeminfo de bronnen van je telefoon (CPU, RAM, apparaatgegevens), zodat je in één oogopslag kunt zien wat er gebeurt.

App 4: Power Clean

Power Cleaner

Met al meer dan 2 miljoen beoordelingen van gebruikers in de Play Store is Power Clean een lichte, snelle en slimme opschoon app voor Android-apparaten. De app is ontworpen met een snel opschoon mechanisme waarmee je ongewenste bestanden kunt verwijderen en je telefoonopslag kunt optimaliseren. Met één tik op een knop kun je je telefoon op elk gewenst moment een boost geven. Zijn meldingsprogramma kan ongewenste mededelingen blokkeren. Bovendien wordt het geleverd met een appmanager om apps te verwijderen, een back-up te maken en te delen. Het heeft ook AppLock wat een functie is om ongewenste toegang tot je apps te voorkomen.

Als het gaat om het opschonen van je Android-smartphone, zal niet elke app succesvol zijn. Gezien de hoeveelheid keuzes die er zijn, is het echter verstandig om ze allemaal uit te proberen en te kijken wat het beste bij je past. Heb jij ook een Google home in huis? Check dan hier de Google Home tips


Mensen zochten ook naar

  • geheugen opschonen
  • samsung android cleaner
  • test best android cleaner 2018