• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • Kan je zien wie er een Instagram screenshot maakt?

Hoe vaak heb jij al een screenshot gemaakt op Instagram? Met alle content die je onder ogen krijgt op Instagram kom je vaak genoeg in de verleiding om een screenshot te maken om die hete pose of pikante chat door te sturen naar je maten. Waar of niet?

Maar hoe zit het nou eigenlijk precies met een Instagram screenshot? Krijgt degene (of jij!) een melding zodra een screenshot gemaakt wordt van een post, verhaal of direct message op het platform?

Wij geven aan de hand van drie prangende vragen antwoord op alles wat jij wil weten om niet ontmaskert te worden. Goede informatie om te weten voor de volgende keer dat jij je hete flirt met die ene influencer doorstuurt naar al je vrienden.


Melding van een Instagram screenshot van een post

Krijg je een melding zodra je een Instagram post screenshot? Om maar meteen to the point te komen: het antwoord is nee. Van het maken van een screenshot van een post in iemands feed of op jouw homepagina krijg jij of degene van wie de post is geen notificatie te zien. Nee, jij kan dus andersom ook niet checken of jouw sixpack op grote schaal wordt gedeeld binnen meiden groepen.

Wil jij wel kunnen checken of je ex stiekem bij je loopt te gluren en of en bij wie je zelf nog in de smaak valt? Zelf kan je bij je posts en stories zien wie je foto of story heeft opgeslagen of doorgestuurd. Het bannertje rechts van een post of swipe up van je story geeft meer inzicht in dit soort statistieken en ontmaskert je grootste fans. Schakel eventueel over op een business account voor meer van dit soort features.

Notificatie van een Instagram verhaal screenshot

Er was even sprake van een test vanuit Instagram om een Instagram screenshot melding in te stellen zodra er een shot wordt gemaakt, maar dit is vooralsnog na test fase niet op grote schaal uitgerold. Daar kom je dus even goed vanaf met je sneaky Instagram screenshot story praktijken. Of de test wordt hervat is overigens niet bekend, dus hou dat vooral even in je achterhoofd.

Melding van een Instagram direct message screenshot

Een gewaarschuwde man telt voor twee (dat weet jij ook, dus laat dit ook vooral aan je vrienden weten): je kan een melding krijgen zodra je een screenshot van een Instagram chat maakt. De Instagram screenshot melding wordt wel alleen weergegeven zodra je dat doet met een foto of video die privé via DM gestuurd wordt en die na het zien er van weer verdwijnt.

Blijvende content zoals tekst, hashtags of vanuit feed verstuurde afbeeldingen zijn wel veilig voor dit soort praktijken en kunnen ongezien met de crew gedeeld worden.

Naast screenshot meldingen is het ook interessant om te zien wie er het meest jouw Instagram bekijkt.

Zelf checken wie je Instagram verhaal screenshot?

Zelf meer weten over wie er aan de haal gaat met je Instagram content en hoe geïnteresseerd die meid die je date daadwerkelijk is? Check voorgenoemde opties voor extra statistieken en installeer geen apps van derde partijen die claimen dit te kunnen. Dat kunnen ze namelijk niet.

Dit is grote malafide onzin, waar je geen toestemming aan wil geven om je Instagram profiel te connecten. De statistieken van Instagram geven je zelf al veel inzichten over wie je content (posts en stories) doorstuurt.

Op zoek naar meer volgers? Met een goed geoptimaliseerd zal je steeds meer volgers verkrijgen. Lees hier hoe je een ander lettertype in je Instagram profiel krijgt.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>