Wat is het geschatte vermogen van Shawn Harris en hoe werd ze zo rijk?


  • Home
  • /
  • Luxury
  • /
  • Wat is het geschatte vermogen van Shawn Harris en hoe werd ze zo rijk?

Shawn Harris investeert zonder moeite in een paar uur een paar ton, maar hoe heeft ze dit kunnen bereiken?

Normaal gesproken is Shawn Harris niet de persoon die je dagelijks voorbij ziet komen op tv of op je instagramtijdlijn. Dus dat je haar nog niet zo goed kent is niet vreemd, wellicht ken je haar wel als de avocadoqueen!

Maar wie is deze Shawn Harris dan eigenlijk? En hoe groot is het Shawn Harris vermogen? Staat Shawn Harris in de Quote 500?

Wat is het geschatte vermogen van Shawn Harris?

Volgens de Quote is onder haar investeringsvehikel Orange Wings, haar eigen vermogen alleen al 63 miljoen euro.

Wie is Shawn Harris?

Shawn Harris is zoals je misschien al dacht niet Nederlands, maar kwam vanuit Amerika over naar ons kikkerlandje. Volle zakken geld nam Shawn destijds niet mee, slechts met een klein bedrag vloog Shawn Harris over, op weg naar succes. Hier begon ze als een echte ondernemer met wilskracht waardoor ze als snel uitgroeide tot een miljoenenbedrijf die wel honderden medewerkers onder haar vleugels had. Dit grote succes heeft net niet tot een plek in de quote 500 geleid, maar zonder Nederlands paspoort was dit sowieo niet mogelijk geweest.

In 2018 had ze een geschat vermogen van zo'n 63 miljoen euro, dankzij haar bedrijf in groente en fruit. Shawn heeft ook nog enkele tips, zo zegt ze dat openheid als leidinggevende belangrijk is, maar ook het eerlijk zijn en het tonen van emoties. Ze toonde grote interesse in iedereen in het bedrijf waardoor iedereen alles durfde te vertellen. Veel bedrijven kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen.

Je zou Shawn Harris verder kunnen kennen van de tv-serie Dragons Den, waarin mensen hun innovatieve ideeen en ondernemingsplannen pitchen en hiermee de kans krijgen om hun onderneming te laten groeien of op te starten. Als de dragons er genoeg potentie in zien investeren ze een flink bedrag in ruil voor een deel van het bedrijf.


Hoe komt shawn Harris zoal aan haar vermogen?

In het jaar 1089 kwam Harris naar Nederland waar ze een piloot tegenkwam waarmee ze daarna samen ging wonen in Leeuwarden. Ze begon een bedrijf genaamd Nature’s Pride in groente en fruit, wat later wel 400 miljoen euro omzet maakte. Nu heeft ze al haar aandelen verkocht en maakt ze geen deel meer uit van het bedrijf wat haar zo groot gemaakt heeft.

Voor Harris is het niet altijd luxe geweest, thuis woonde ze met een gezin van 10 waarvan ze één van de jongste was. Gezellig zou je denken, maar zelfs haar kamer moest ze delen tot haar 22e en stromend water was er niet. Gelukkig heeft ondanks alles toch een fijne thuissituatie gehad maar is ze daarna al gauw zelfstandig geworden wat niet zonder slag of stoot ging. Zoals vele andere succesvolle zakenmensen wilde ze gaan studeren aan de universiteit, haar vader raadde haar dit sterk af. Toen is ze naar Nederland verhuisd.

Eenmaal gevestigd in Nederland is ze gaan handelen in high-end fruit, avocado’s, bessen, Mexicaanse mango’s en tal van andere exotische fruitsoorten. De eerst 3 jaar liep dit soepel, tot er een onenigheid met de leverancier ontstond. Harris wilde niet langer met deze leverancier in zee en heeft het de jaren hierna wat moeilijker gehad maar is door haar “determiniation” overeind gebleven. Bij het binnenhalen van de 40e klant is Harris als tussenhandelaar gaan werken waar ze succesvoller werd dan de rest van de concurrentie. In 2001 is ze Nature’s Pride begonnen waarmee het bedrijf de eerste jaren een groei van 20 a 30% meemaakte. In samenwerking met haar beste klant draaide het bedrijf het eerste jaar 9 miljoen omzet, 15 jaar later 400 miljoen met wel 500 werknemers in dienst.

De avocado queen

De avocado is populairder dan ooit, speciale avocado restaurants worden geopend en zelfs non-food producten hebben tegenwoordig een printje met een avocado er op. Al ben je nog zo'n liefhebber van avocado's, Shawn Harris is pas een echte avocado koningin, niet iedereen wordt door het verkopen van avocado's een multimiljonair!


Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>